Biz hangi Dünya Kadınlar gününden bahsediyoruz, neyi kutluyoruz?

Her geçen gün kadının daha fazla ezildiği, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığı, ikincisi sınıf vatandaş ilan edilerek, bir eşya mal muamelesi yapıldığını herkes bilirken.

Çevremizde yaşadığımız gerçekler varken ve her geçen gün bir kadın cinayeti haberleri gözlerimizin önünde haberlerde yer alırken.

 Biz hangi Kadınlar Gününü kutluyoruz.  

 Şu an bu yazıyı okuyan her 3 kadından bir tanesi mutlaka, fiziksel ya da psikolojik şiddete maruz kalmış,

kültür, etnik köken, eğitim, sınıf ve din ayrımı yapılmadan her kesimde kadınlara karşı gözle görünür kesin bir şiddet mevcuttur. Çalışan üreten kadındır, kadın toprağa benzer derler atılan her tohum içinden yüreğinden mutlaka bir gün büyür ve filizlenip gün gelir tohum verir.

Bir kadına hangi duyguyu yüklerseniz misli ile size geri verilir.

Tıpkı toprağa ne ekersen onun çıkacağı gibi.

 Biz kadınlar günün kutlanmasını değil, verdiğimiz emeğin karşılığını, saygıyı hak ediyoruz, boy boy mesajlar ile kutlanan bu özel günün gerçek anlamını kaçımız biliyoruz.

 Şimdi soruyorum sizlere biz hangi Kadınlar Gününü kutluyoruz.

 

Ayşe Manav

( Hangi Kadınlar Günü başlıklı yazı Ayşe Manav tarafından 8.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.