Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 9.07.2013
Okunma Sayısı : 1402
Yorum Sayısı : 0
İNTİHAR  KURTULUŞ  YOLU  DEĞİLDİR! ...
 
       Merhaba saygıdeğer dostlar.  Allah'ın kelamını, selamını sizlere sunarak konuyla ilgili görüşlerimi ve anılarımı paylaşıma sunuyorum. İntihar kurtuluş yolu olamaz. Bu görüşümün aksini düşünenler mutlaka muallakta  yani boşlukta olanlardır. Yaradanın vermiş olduğu canı.. yine ondan başkaları alamaz. Vatanı, bayrağı, milleti için savaşıp şehit düşenlerle intiharı ayrı değerlendirmek lazım. Dinimizin yayılması için tarihte nice savaşlar yapıldı.
       İntihar kurtuluş yolu olmadığını adaletimizin bildirdiği gibi doktorlarımız da uyarılarını yapmaktadırlar. Allah'ın verdiği cana kastetmek, ölmek yada öldürmek, ölüme sebebiyet vermek dinimizce suç olduğu gibi kanunende suç teşkil etmektedir. Görsel basında ve yazılı medyada konuyla ilgili haber verildikçe inanın içimin ürperdiği gibi tüylerim de diken diken oluyor. Çünkü kendi canına kastedenlerin, başkalarının canına kastedenlerin cezası çoktur.
       İntihar şeytanın vesvesesiyle, nefsin yanılgısıyla gerçekleşen bir olaydır. Genelde inançlı kişilerin kanına giren şeytan dünyalık hırsları artırarak ona egemenlik vadeder gibi şu senin, bu senin olmalı, sana engel olanlar bil ki senin düşmanındır, onlar yaşadıkça sana hayat yok, ya öleceksin, yada sen öldüreceksin gibi buna benzer vesveseler nefsin zayıflığıyla bütünleşiyor.
      İstenmedik, beklenmedik anda acı haberlere şahit oluyoruz. Keşkelerin faydalı olmadığını anlasak da beyninin içinde bu kuşkuları yaşatanların zayıf anlarından istifade eden şeytan abluka ile kuşatıp avucunun içine düşürdüğü insan oğlunu her türlü kötülüğe ittiği gibi canına da kastedip kıydırabiliyor. Ne yazık ki imanın zayıflığından kaynaklanan bu olaylarda artış yaşanmaktadır.
      Geçmişte yaşanan konuyla ilgili bir anımı paylaşma gereği duyuyorum. Ben el sanatım olan hasır çantaları pazarda pazarlarken yanıma genç bir arkadaş mantar satmaya geldi.  Gayet tatlı dilli güler yüzlü bekar delikanlıydı. Benim yanımda mantarlarını pazarlamak için mütevazi dil ile birazcık yer istemişti. Bende onu kırmadım onu tezgahına mani olacak çantaları alarak onun rahatlıkla mantarlarını müşterilerine pazarlayabilecek imkanı sağladım.
       Namaz vakitlerinde birbirimize itimat ederek ibadetimizi yapıyorduk. Bu arkadaşın ailesi ile de tanışmış olduk. Babası çok sigara içtiğinden nefes darlığı yaşıyordu. Oğlu da zaman zaman içtiğini gördükçe sanatım gereği sigaranın zararlarıyla ilgili şiirlerimi okuyordum. Adı Erkan soy adı da benim soy adımdı. Akraba değildik ama ilçelerimizin yakınlığı kardeşlik bağımızı artırıyordu.  Pazar işi de gayet güzeldi ama konuşmaları düşündürücüydü.
     Duyduğum saçma sözler aynen şunlardı. Zeki ağabey benim yaşamama gerek yok okuyamadım, bir yuva dahi kuramadım pazarlarda sürünüyorum. Ben ona ne kadar hayatın güzelliğinden bahsetsem de onun şuurunu bozan bir şeyler vardı. Ona dini kitap hediye ettim. Düşüncelerinin yanlış olduğunu söyledim. Bir kaç yıl birlikte pazarcılık devam etti. O delikanlı diğer pazarları da takip ediyordu. Ahşap bir evde oturuyorlardı eşimle ziyarete de gittim.
      Ben sanatıma ağırlık verdiğim için onu göremez olmuştum. Bir gün acı haberi mahalli basından okuyunca beynimde şimşekler çaktı. Ne yazık ki Erkan Çelik intihar etmişti. Ben ilkine inanamadım o olamaz isim benzeri falandır diye. Başka gazetede de resmini görünce hemen evlerine gittim. Cenazenin hastanede olduğunu öğrendim ve defninde bulunmak nasip oldu.
Genç delikanlıya ölüm yakışmamıştı ama şeytan  gafletinden yararlanmıştı.
Allah rahmet eylesin diyorum. İntiharın kurtuluş yolu olmadığını söylüyorum.
Allah hiç bir haneye buna benzer acılar yaşatmasın. Hoşça ve dostça kalınız.

*****   SONA  BAK  *****

Allah huzurunda hesap verecek,
Hak, hukuk çiğneyip taraf tutanlar,
Kusuruna göre ceza  görecek,
Faize kapılıp haram yutanlar.

Uhrevi alemi düşünmüyorlar,
Nefsine aldanıp, şirke batanlar,
Huzurlu ortama alışmıyorlar,
Şehvete kapılıp borca batanlar.

Cehenneme zemin hazırlıyorlar,
Alışverişlere  hile katanlar,
Şeytana bağlıdır çözülmüyorlar,
Sağlığa zararlı madde satanlar.

Saygıda da kusur işlemektedir,
Yaşlıyı sevmeyip zora itenler,
Çocuklarını da  dışlamaktadır,
Maddi ve manevi gücü yetenler.

Zeki diyemezsin cahildir onlar,
Ayrım yapılmıyor eşit kefenler,
Azrail canını alınca anlar,
Ruhuna yerleşir acı matemler.

*****  ÖLME!  *****

Allah'ın verdiği cana kıymayın,
Vücudun içine zehir yaymayın,
Hayat önemlidir hiçe saymayın,
İntihara kalkma, ölme, öldürme.

Alacak, verecek bahane olmaz,
Akıllı davranan çiçekler solmaz,
Bu dünya fanidir kimseye kalmaz,
İntihara kalkma, ölme, öldürme.

İmamsız gidene cehennem hazır,
Sabırlı davranın sağlansın huzur,
İbadet  yapana  yetişir Hızır,
İntihara kalkma, ölme, öldürme.

Kinini, öfkeni artık yumuşat,
Fikrini açıkla, derdini boşalt,
Düşmanın da olsa esir al yaşat,
İntihara kalkma, ölme, öldürme.

Akıl  var  Zekisin, cahillik niye? ,
Zararın olmasın bütün haneye,
Sığınmayı bırak  her bahaneye,
İntihara kalkma, ölme, öldürme.

Ispartalı Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( İntihar Kurtuluş Yolu Değildir! ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 9.07.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu