EĞİTİMDE İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ 

Eğitimde özgürlük olmazsa olmazlardandır. Bu inanma ve inandığı gibi giyinme olduğu kadar inancının gereklerini yerine getirebilme özgürlüğüdür. Bu özgürlük eğitimin başta gelen zaruretlerindendir. Bu zaruret bu güne kadar anlaşılamamış, anlayanlarca da zamanı değil diye sürekli ötelenmiş, bu günlere gelinmiştir. 
Bugün şu açık bir hakikat olarak ortaya çıkmıştır ki dini özgürlüklere engellenirse gençlik uyuşturucunun esiri olacaktır. Bu da yetmeyecek din özgürlüğü engellenirse uyuşturucu yanında çeşitli ahlaksızlıkların yayılmasına yol açacak, daha da ileriye giderek ateizm yayılacaktır. Aslında dini özgürlükleri kısıtlamanın gizli amacı da gençliği dinden uzaklaştırmak, inanç ve düşünce yoksulu haline getirerek kötü emellerine alet etmektedir. Eyyamcı, gezici, eylemci, terör örgütlerinin eleman devşirme haline gelmiştir, X, Z ve Y Kuşağı nesiller böyle oluşmuştur. 
Yakın zamana kadar inançlı aileler çocuklarını sırf dinden soğutulur endişesiyle eğitimden uzak tutmuştur. Bu yüzden de inançlı kesim hep yönetilen olmuş, bir türlü yöneten mevkiine yükselmemiştir. İnanç yönünden zayıf olan yönetici tabakası ise sürekli inançlı halkı aşağılamış, itelemiş, tahkir etmiş, küçük düşürmüştür. 
Bu zulüm yıllarca böyle devam etmiş devletin en yüksek makamları Satanistlerce doldurulmuş, inançlı kesimler en doğal haklarından mahrum edilmişlerdir. Camiler önünde takkeler toplatılmış, takanlar mahkemelere sürüklenmiş, mevlitler basılmış, Risale-i Nur toplantıları irticai faaliyet olarak basılmış, katılanlar derdest edilerek hapishanelere tıkılmıştır. 
Bu gün okullarda mescit açılması, başörtü takma özgürlüğünün getirilmesine karşı çıkanlar dün bu tür faaliyetleri destekliyor, yapılan zulümlere ses çıkarmıyordu. Okullarda din dersi okutulmasına karşı çıkıyor, gençliğin dinsiz yetişmesi için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar. 
Dini özgürlüklerin bunca zaman yok sayılması, uzun yıllar formalite din dersi ile nesillerin uyutulması bugün Bonzaici kuşakların yetişmesine neden olmuştur. İnançları yok sayılan millet inancına sahip çıkmış, İmam Hatip Okullarının kurulmasına canı başıyla çalışmış ve çocuklarını orada okutarak mücadelesini böyle sürdürmüştür. 
Bugün bu okullardan yetişen örnek nesiller oradan üniversite kapılarını aşındırmış, İlahiyat dışında branşlara yönelerek ülkenin etkin makamlarına yükselmişlerdir. Aynı nesil davasına memleket davası 
Olarak bakmış, kendi şahsi meselelerini ardına atarak ülkesi ve milleti için kalıcı eserler vermeye ant içmiştir. Bu gün toplumun her kesimine diğer özgürlükler kadar din, inanç ve inancını yaşama özgürlüğü de verilmesi için olağanüstü çaba ve gayret gösteren yine aynı kesim olmuştur. Sırada batıdaki gibi dinin uygulamalı eğitimi vardır. Cuma namazına gidebilme özgürlüğü de bunlar içerisindedir. 
Ve eğer dinsiz, ahlaksız, idealsiz, eyyamcı, goygoycu, materyalist, uyuşturucu nesiller yetiştirmek istemiyorsak dini özgürlüklerin sonuna kadar yerleştirmek zorundayız. Bu varoluşumuzun ve ulusumuzun bekası için şarttır. 

,

Ahmet Kemal




( Eğitimde İnanç Özgürlüğü başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 21.05.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.