Demokrasi
Demokrasi kavramını etimolojik kökeninden; “demos(halk), kratos(iktidar) demektir.Yani halkın iktidar sahibi olduğu, çoğunluğun isteğiyle kimseleri onları yönetmesi için seçtikleri sistemdir. Demokrasi Antik Yunan Medeniyetinden beri çoğunlukla yine o bölgede kullanılmak üzere dünya da varlığı sürdürmektedir. Demokrasi daha çok 1789 Fransız İhtilaliyle hayatlarımızda yer edinmeye başlamıştır.İhtilalin getirdiği eşitlik, özgürlük,adalet kavramları insanlar üzerinde etkili olmuş büyük imparatorlukların parçalanmasına yol açarak devletleri demokratik faaliyetler yapmaya itmiştir.
Günümüzde ise demokrasi ülkemizde ve daha birçok ülkede amacından sapmış gibi duruyor. Politikacılar demokrasi çatısı altında halkı,bir şekilde kandırarak kendi siyasi amaçları için kullanmaktadır. Özellikle bu durum "koyun" olarak tabir edilen insan kitlesine sahip ülkelerde görülmektedir. Ki bu kitle yüzde 50 ye yakın oranla seçtikleri kişilerle ülkenin kaderini belirlemektedir. Hani demokrasi en iyisiydi. Yalan. Demokrasi dünyadaki egemen güçler tarafından devletleri istedikleri kişilerle yönetmek, parçalamak için ortaya atılmıştır. Egemen gücün maşası olmuş biri doğru yönlendirmelerle doğru propaganda ile iktidar sahibi olabilir. Eee gitti ülke. Darbe mi yapacaksın. İşte bu yüzden demokrasi bir yerde tıkanıyor. Ve yine bu yüzden monarşik yönetimler, gerektiğinde yargılayacak bir meclis, adalet sistemi geçerli olabilir. Yine tüm haklar bulunsun meclisi halk seçsin ama ülkeyi yöneten en üst kişiyi halk seçmesin güçlü bir soya sahip güçlü ilkeler üzerinde vatan için en iyisini düşünen bir padişah fena olmaz. Sonuç olarak demokrasi bir yandan iyi bir yandan kötü. Demokrasi için doğru bir toplum olmalı. O zaman orada demokrasi geçerlidir.
Şunu söylemeden edemeyeceğim "Coğrafya kader değil atılan oylar kaderdir.
(
Demokrasi başlıklı yazı
koaba-bzna tarafından
13.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.