1 Nisan Yağmurları Ve Aşk



Sicim gibi Nisan yağmurları yağıyordu küllenmiş aşkımızın tam üstüne.

Hava çok soğuktu. 


Bir de kimsesiz sokaklarda biz vardık. Gecenin alacakaranlığına inat bu şehrin yalnız kaldırımlarında yürümeye devam ediyorduk. Elini tutmayı çok istiyordum ama elimi uzattığımda ürkek bir ceylan gibi çekiverdi.


Ben yine de pes etmiyor, onun maviş gözlerine bakmaya devam ediyordum ki gözlerini benden kaçırarak gökyüzüne  bakmaya başladı.  

 

Soğuktan zangır zangır titremeye başlamıştı, ben ise sırtımdaki montu çıkartıp üzerine örtüp soğuktan korumaya çalışıyordum.


Hayal kırıklığının başkentine doğru yol alıyorduk 


İleride bir park gördük, orada bir bankın üzerine oturduk. Cebimden bir dal sigaram vardı. Titreyen parmaklarımı cebime soktuğum anda sigaranın ıslandığını fark ettim.


O an sanki içimi bir umutsuzluk kaplamıştı Gözlerine bakarak yanında ne  kadar  mutlu olduğumu ifade etmek istiyordum ama bir türlü açılamıyordum.


Hayalim  de  hayal  kırıklığım  da  bizzat  kendimdim. Bu karanlık  ve  kararsızlık içimi yiyordu.



Banktan kalkarak gecenin karanlığına doğru  yol  almaya başladık. 


Aniden durdu  ve dudaklarından şu cümleler  döküldü:   ''K
ardeşim, sen yoluna ben yoluma''

Bir daha yıkılmıştım


Göz yaşlarım  Nisan yağmurları misali akmaya devam ediyordu. 


Benim gibi kimsesiz bir sokak köpeğinin yanıma sokulduğunu fark ettim. Gözlerine baktığımda iki damla göz yaşı döktüğünü fark ettim 


O da benim gibi hayal kırıklığının başkentine yorgun adımlarla yavaş yavaş yol almaya devam ediyordu. 


Artık ikimizin de dermanı kalmamıştı. Yağmur şiddetini çok artmıştı İleride bir ağaç gördük zor da olsa da o ağaç altına ulaşmayı başardık 


Hava çok soğuktu, yağmur iyice şiddetini artırmıştı. Bizi bir titreme sardı. Damarlarımdan yavaş yavaş kanımın çekildiğini hissettim.

Her  ikimizin  de  gözüne ölüm perdesi indiğini o anda anladım. İkimiz de birbirimize sarılarak ''Elveda Dostum Elveda.'' dedik.


İsmail Gökkuş 







( Nisan Yağmurları Ve Aşk başlıklı yazı İsmail 58 tarafından 14.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.