Son zamanlarda edebiyat camiasında herhangi bir hareketlik yoktu. Özellikle Ankara ve İstanbul odaklı edebi akımlara odaklanan tüm kalemler ne eleştirecek ne de övecek herhangi bir topluluğa rastlamıyordu. Bunu bir şekilde absorbe edecek yeni bir haber Kahramanmaraş'tan geldi, depremin yerle bir ettiği büyük acıların yaşandığı bu şehrin bir köşesinde sessiz sedasız 3 kız ve 1 erkekten oluşan Dört Ufuk Çizgisi adı altında bir edebi akım ortaya çıktı. Bu akım Kafa Dergisine manifestosunu şu şekilde açıkladı: Kalemlerin insanların iyileştirebileceğini ve hiçbir sınır tanıyamayacağını sanatın sanat için dahi yapılamayacağını sadece amacın ürününün ortaya çıkması ve ortaya koyulan ürünün hiçbir şekilde eleştirilemeyeceğini çünkü bunu kaleme alan kim varsa kendi gerçekliğini yarattığını, bu gerçeklikle hareket ettiğini bildirdi .
Yazar Mihail Goragor, bu akımın başında ve akımdaki kitapların kaleminde bulunuyor. Uzun yıllar yazdığı şiirlerle bu camiada adını duyuran yazar son zamanlarda yazılan bu akımın ürünleri olan Sessiz Oda ve Sessiz Çığlık romanları eleştirmenler tarafından tam not aldı. Sessiz Oda basım sürecinde beklerken Sessiz Çığlık'ın daha sonra yayınlanacağını bildirdi. Bu iki kitap birbirinin devamı niteliğindeki alelede kişiliklerin psikolojik çözümlemelerini anlatıyor. Yazar Dört Ufuk Çizgisi akımını kitlelere duyurmayı hedefliyor.
( Kahramanmaraş Ve Edebiyat başlıklı yazı mihail-goragor tarafından 18.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu