Son zamanların oldukça yüksek sayıda baskı yapan ve popülerliğini uzun zamandır koruyan sayın Sinan Yağmur'un kitabı Aşkın Gözyaşları'nı okumak başta bir ayrıcalık gibi gelse de okudukça yayınevinden ve ayzarın aceleciliğinden kaynaklanan ne kadar çok hatayla dolu olduğunu görmek bir okuyucu olarak beni büyük hayal kırıklığına uğrattı.

Konu aslında son 10 yıldır yabancı yazarlarla başlayıp Türk yazarlarla patlama gösteren tasavvuf üstadı HZ.Mevlana ve Allah dostu Tebriz'iyi anlatsa da artık aynı konu üzerinde yazmak kabak tadı verdiği için okumak da çok zevkli olmadı diyebilirim.Özellikle de sık sık karşınıza çıkan basım hataları ile sinirlerinizin bozulmaması mümkün
değil ki ben bildiğim kadarıyla son baskılardan birini okudum.
Anladığım kadarıyla kitap popüler olduğu için yayınevi ve editörleri kitaptaki basım hatalarını görmemezlikten geldi.Ya da kimsenin farkına varamayacağını düşündüler.

Bir öğretmen hem de bir dil öğretmeni olarak ,öğrencilerimin elinde bu kitabı görmek beni gerçekten çok tedirgin ediyor.Zaten gününmüz gençliğinde mahvolan dilimiz bir de yazaralrımız ve editörlerimiz tarafından ihlal edilirse kim bu toplumun gençliğine dil konusnuda öncülük edecek diye düşünmüyor değilim.

Yazarımızdan ve yayınevinden biraz daha dikkat etmelerini ,bu konuda biraz daha dikkatli olmalarını istiyorum.
Amaç çok baskıyı yapmak değil,kaliteli baskıyı yapmak olmalı diye düşünüyorum.
Yanılıyor muyum?
( Aşkın Gözyaşları /kitap Eleştirileri başlıklı yazı selcan-aktas tarafından 3/14/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.