İntihar sözlüm!

Al emrindedir ömrüm!

Darağacına çekmişsin yine dizelerinle aşkımı. Canın sağ olsun. Tekmeyi vuran ayak senin olsun tek iskemleye. Ölürüm uğruna seve seve. İdam fermanımı imzalayan kalem senin olsun ve kırılsın orta yerinden. Hükme razıyım, ölüm şarabı elinden ölümsüzlük suyudur bana.

Sana ait olsun bu şeref! Canım üstünedir senden gelen.

Ölümüm senin ayrılığından olsun tek!

Senin hasretinden olsun gidişim ötelere!

Sen elini ipe sarmışsan ben seni mahcup etmem bil bunu! Rezil etmem ele güne karşı seni. Laf getirtmem. Çek ipimi ardına değin!

Gaipten bir ses gelir gibi kulağımı dayarım sesine. Alır götürür sesin beni başka iklimlere. Çiçeğe dururum zakkumlar içinde. Meyveye dururum kurtlar içinde. Dal veririm baltalar içinde. Kime ne? Ses benim, sen benim, kulak benim… Kendimi sağır ederim sana kime ne?

Sen sağırlığımın sesi! Sen ağırlığımsın kalbimdeki!

 

Zehir gözlüm,

Bak da içeyim bir yudumda gözlerini!

Nazarın üzerimde olsun hep! Bana değsin kazara her bakışın. Sineme batsın kanatsın ağlatsın. Delsin ciğerimi alsın yüreğimi. Tenimi mezbahaya atsın bir zalim el. Kemiğimi kırsın un ufak etsin hasretin. Etimi köpeklere atsın bir kem nazar. Köpekler afiyetle yesin canımı. Canım yanmaz ayrılığın kadar bil işte! Kanım akmaz uğruna döktüğüm gözyaşı kadar. Seni nasıl sevdiğimi gör istedim.

Zehrin panzehir değildir de nedir şimdi?

Kahrın nimet değil de nedir şimdi?

Güldüğüm kadar varsın, ağladığım kadar yoksun. Mübalağa yetmez bu aşkın inişine ve çıkışına! Seni sınır ötesi bir hareketle sevdim, hudut aşan bir taşkınlıkla, coğrafya üstü bir aşkla sevdim.


Akıl kârım,

Sana sitemkârım!

Şimdi seni nasıl anlatacağım bilmeyenlere. Nasıl ifade edeceğim bendeki seni. Tarifini hangi kelimeye sığdıracağım. Resmini hangi kalemle çizeceğim. Ne yapacağım yokluğunda seni hatırlatmak adına. Her şey eksik senin karşında. Bir dağın yanında tepe nasılsa, bir ağacın yanında çiçek nasıl duruyorsa, bir güneşin karşısında ateşböceği ne oluyorsa, öyleyim işte!

Tarife gelmez sevgili, zora gelmez sevgili, aşka gelmez sevgili! Ne kadar genişsin ve olumsuzsun her zaman.

Sen benim tek güzel yanımsın, tek değerlimsin, tek kıymetlimsin! Bozdur bozdur harca bir aşk değil benimkisi, yaşa ve yaşadıkça büyült bir aşktır içimdeki!

Sen benim diğer aşklar karşısındaki yükselen talebimsin. Sen benim aşk senedimsin. Karşılıksız çekimsin. Aşkım hesabında ama aşkın hesabımda değilimsin.

Yükselen değerimsin, geçer akçemsin.

 

Ömür boylum,

Özrüm kabahatimden çok ama kastım yok!

 Al cefalım, ela gecelim, inci dişlim, Egelim! Başımızı önümüze eğelim düşünelim bir kere daha. Sen bende yoksun ben sende yokum. Bu çekilir dert değil biliyorum. Mantık dışıyız zaten akla ziyanız her şey ortada. Ömre hederimiz, cana bedeliz. Aşkadır kastımız, sevgiliyedir intizarımız. Yoksa kimseye değildir zararımız

Kârımız yoktur bu aşkta. Halimiz ayan beyan budur işte!

Sen nisansın ben yağmurunum, sen güneşsin ben sana bakanınım. Senden başka çıkarım yok bu dünyada. Senden başka çıkar yolum yok bu aşkta! Tek giderimsin aşkta, tek yola düşmüşlüğümsün uğruna!

Edalım,

Ömrümü ömrüne saydığımsın.

İşvekârım, cilvekârım, şivekârım, kârımsın; hesabım ortada. Yüreğim çarşaf çarşaf önünde! Ne bir eksik ne bir fazla bu aşkta her şey tam ayarında! Panzehrin olayım desem gelir misin? Zehir zıkkımdaki zıkkımı def edip zehir zemberek bir aşka davet etsem seni zil takıp oynar mısın benimle?

Edalı halini sevdiğim!

Gülüşüne sevindiğim ağlayışına üzüldüğüm!

Şivesine meftun olduğum, işvesine mecbur olduğum!

Cilvesine bittiğim cümlesine gittiğim!

Sen benim bu dünyadaki tek geçtiğimsin bir kalemde!

Es geçtiğim, aşk bildiğim,sevdiğimsin.

 

( İşvelimsin başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 20.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.