Kalofirniya`nın çok uzak köylerinden birinde, kekik kokulu çiftlikte yaşayan bir çiftçinin ,beşinci en küçük kızıydı Susi.Ondokuz yaşlarında ,okulunu da bitirmiş,güzel bir kızdı. Limon sarısı saçları yaprak yeşili gözleri vardı ,çok aktif ve çalışkandı Susi..babasının sağ koluydu çiftlikte her işin başına koşar ,her kötülüğe olumlu bakardı;babası Susi`ye limon çiçeğim derdi,zarifliği ve hassasiyetiyle limon çiçeğine benziyordu.

Çiftlikleri çok büyük olduğu için ,dönem dönem çiftlikte çalışmaya gelen aileler oluyordu.Mayıstı mevsim Susi asma çardağın altında kitap okuyordu ,çalışmak için zenci bir aile geldi ikide genç oğulları vardı ,Susi kitabını bırakıp babasını çağırdı ;çok iyi niyetli ve yoksul bir zenci ailesiydi. Küçük zenci genç çok güzeldi zenci güzeli denir ya ;baba tedirgindi Susi iki yıl önce çiftlikte işe başlayan bir ailenin engelli oğluna aşık olmuştu,hayatı boyunca tekerlekli sandalyeye mahkumdu..

Susi bu genci acıma duygusuyla değil ,gerçekten sevmişti.Aile
si haklıydı belki de,çok zor ayrılmıştı.Sevgilisi de istemişti
ayrılmayı,çok zor olacağını anlatmıştı Susi`ye,çok gençti Susi güzel bir hayat vardı yaşaması gereken,beni iki yıl kekik kokulu çiftliğinizde çok mutlu ettin demişti,yapışıp ağlamışlardı son gün. Susi birdaha asla sevmem diyordu da,öyle sevgi dolu bir yumaktı ki yüreği aslında..

Yeni işe başlayan zenci ailenin küçük oğlu geldiği günden beri,Susi ye hayran ve aşık ,hiç belli etmiyor çünki ekmek parasını düşündüğünden suskundu ..! Susi nin babası bir hafta sonu şehre gitmesi gerekiyordu bir kaç günlüğüne,zenci genç artık dayanamıyordu,fırsat bilip ne olursa olsun söyliyeceğim Susi ye ,onu sevdiğimi ,sakin bir saatti, mutafakta ikisi vardı,Susi ye açtı konuyu ses çıkmıyordu Susi den o da çok hoşlanmıştı geldiği günden beri bir heyecan vardı içinde,çok korkuyordu farklı bir ırk ,onun için önemli değildi de babasından çok çekiniyordu, mutfaktaki meyveleri sepete doldurup tekrar çıkarıyor du ,Susi biliyorum yanlış yaptığımı bana çok kızacağını da dedi zenci genç ;yerle gök arasındaydı Susi yarın konuşuruz deyip odasına çekildi ..!
O gece hiç uyumamıştı ,tekrar yara alırmıyım diye sorguluyordu kendini. Zenci gence ertesi gün engelli sevgilisini anlattı;herşeyi öğrenmişti .Susi kararını vermiş
ti ve başlamıştı aşk ..!
Gece herkez uykuda olduğu saatler buluşuyorlardı,hiç kimse
ye görünmeden ,tam iki yıl böyle geçmişti. Susi aileye hiç bir şey söyleyemiyordu, her şeyini paylaştığı ablası dahi bilmemesi gerekiyordu.
Susi bebek bekliyordu,ikisinin kararıydı bu olağan üstü du
rum.Ablasına anlatmaya karar verdi ,abla ağlıyordu ,bişey demeye de hakkı yoktu,engelli gençle evlenmesine o da engel olmuştu .Susi esmer kıvır kıvır saçlı yaprak yeşili gözlü bebeğini düşünüyordu artık .Bebek ikinci aya yürüyordu,ve evden gitmeleri gerekiyordu .Her şeylerini hazırladılar ,herkez uykudayken .Mektup bıraktı babasına Susi, bu mektubumu okuduğunuzda biz çok uzaklarda olacağız,engelli dedin belkide haklıydın ,şimdi de farklı bir ırk demeden ve
birbirimizi kırmadan ,yürüyen esmer sevgilimle birlikte yürümeye karar vermiş bulunuyorum .Bu benim hayatım baba !


Denemelerim !Susi( Souci)
( Susi ! başlıklı yazı Oya GEDİK tarafından 20.09.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.