Rahmetli  Başbakanımız Turgut ÖZAL bir zamanlar /Benim Memurum işini bilir/ demişdide konu gündeme taş gibi oturmuşdu.Doğrusunu isterseniz bu söze katılmamak elden değil.Gelin konuyu biraz açalım,;İşini bilen sadece Memurlar mı? Hayır....! işini bilenler içerisinde benim köy'lüm, benim işçim,benim sanayicim benim esnafımda bulunmaktadır.
 
İstisnalar kaydeleri bozmaz derler bizim sözümüz işini bilmeyenlere değil işini bilenleredir. Her nedense  hayatımızda mutlu olduklarımızla değil de mutsuzluklarımızla gündemde kalmaya çalışırız.Her yıl hayatımız bir ağlama duvarına döner.Asıl ağlaması gerekenler sus pus yerlerinde otururlar,adları şanları bile bilinmez, ağlamaması gerekenler ise o azımsadıkları gelirleri ile ne hikimetse çift katlı dairelerinde otururlar,altlarında arabaları bankalarda yüklü paraları bulunur.Bu dostlarımız maaşlarına zam isterken haklıdırlar.....lakin bu mevcudiyetin temeli nedir diye sormaya kalkarsanız hepsinede ya kayınbabasından, yada kaynanasından miras kalmıştır..İşcimizin sofrası içler acısı bir zeytin bir kuru ekmeğe talim etmekteler,aşağı yukarı hepsi slogan üretmekte yarışırlar ne hikmetse grevleri,isyanları hep Devlete karşıdır hiç birisi özel sektörden hak istemez orda susu pusdurlar....Siz bakmayın bunların ağladıklarına işlerini bilenlerin tatil beldelerinde yazlıkları,kışlıkları vardır....En fazlada bunların sesi çıkar asıl ağlaması gerekenler bunları görünce galiba utanıyorlar ve hallerine şükrediyorlardır.
 
Gelelim  esnafımıza bir takım elbiseyi birmilyara veren esnafımız gerçektende zor durumda,hatta bu yıl vergisini verememiştir.Kiraladığı mağazasına aylık beş ile onbin lira ödeyor ama Devlete olan vergi borcunu ne hikmetse ödemede zorlanıyor bu zorlu zamanda yıl sonu geldiğinde altındaki araba değişmiş,hanıma da o çok beğendiği araç alınmıştrır bak gördünüzmü ne kadar zor durumdalar benim bu örneklerime siz kızmayınız bunları daha da çoğalta bilirsiniz....?
 
Köy'lümüz ne haldeler ah bir bilseniz....?Aldıkları tohumluk borcunu,destek kredilerini bile ödeyemiyorlar ama köyler boşaltılmış hepside şehirde ev almışlar,hepside yumurtasını marketten,beyaz ekmeklerini yandaki fırından almaya başlamışlar geçim sıkıntısı çekmek işde buna denir...Çözüm üretmektense  vah zavallı köylüm vah...
 
Gerçektende rahmetli işini bilir derken sadece biz memurları katmamış,Benim Memurum işini bilir derken Kızım sana söylüyorum gelinim sen işit demek mi istemiş acaba ....?Siz işini bilenlerle bilmeyenleri çoğalta bilirsiniz ama benim anladığım hayatımızda hep işini bilenlerle bilmeyenler olacaktır.
( İşini Bilenler Ve Bilmeyenler başlıklı yazı İSMAİLKRKY tarafından 5.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.