Bölge eğitimini farklı açılardan ele alan yazar ,  eğitiminin düşük olma nedenleri, kalkınması için önerileri yapmış olduğu gözlemler, uygulamalar ve incelemeler sonuçlarını kitaplaştırdığı bu eserle farklı bakış açıları ile bizleri uyandırıyor.
     
         Bu kitapta; özellikle bölgemizin eğitimin kanayan yarası haline gelen mevsimlik tarım işçiliğine veli ve öğrencilerimin karşılaştığı sorunlar, çözüm önerileri, kız çocuklarımızın önündeki engeller ve bunlara yönelik öneriler, motivasyondan idare-öğretmen ilişkileri, motivasyondan diyaloğa, anne baba eğitiminden çocuklarımızın arkadaş çevresine kadar kadar geniş bir yelpaze ile sade bir dil ile işlemeye çalışmış.
 
      "  Biliyoruz ki, eğitim ciddi bir iştir. Yine biliyoruz ki, çocuklarımız için yapmayacağımız hiçbir şey yoktur. Tüm bu sorunların kaynağı da eğitimsizlik ve çözümü de eğitimden geçmektedir. O halde tarla ile okul arasında sıkışan küçük yüreklere ,çocuklarımıza sahip çıkmamız ve sadece eğitimin bir kişi veya belli kurumların işi olmadığı düşüncesinden hareket ederek yek vücut hepimiz bu sorumluluğun üstesinden gelebiliriz."
 
             “Mevsimlik Tarım İşçisi Olarak Çalışan Öğrenci Velilerinin Karşılaştığı Sorunlar” konusunda bilimsel çalışması bildiri olarak yayınlandı.
             Okurken kendinizi kitapta bulabileceğiniz sade, seri ve gerçek hayattan alıntıları göreceksiniz. Bazen ağlayacak, bazen sevineceksiniz. Bu sevinç yaşamın acı gerçekleri ile yüzleşmesi olacak belki.
                Bölgemize, ülkemize hayırlı olsun, yazarımıza başarılar dileriz.
 
İletişim: [email protected]
( Yüreklere Ekilecek Tohumlar başlıklı yazı Rafi Batın tarafından 6.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.