Kalmak en kolayı. Gitmek değil kolay olan. Düşünsene gittiğin yere ne kadar ait olabilirsin ki bir aitliğe istifanı vermişken. Gittiğin yere ait olmaya çalışırken bıraktığın yeri ne kadar unutabilirsin ki ya da ?
Gitmek en zorudur arkadaş. Gitmek en yıpratıcısıdır eylemlerin. Kalsan halbuki hayat yine senin hayatın sen yine sensin soluduğun hava yine senin. Gidenin işi zor. Kalan unutur ya da unutmaz ama bir şekilde atlatır. Belki de kendini hazır hissettiğinde o da gider bir yerlere. Ama daha sağlam adımlarla daha berrak bir kafayla. Giden de hep bir kuşku belki bir keşke ya da ya kalsaydım düşünceleri... Gitmek en zorudur en zoru...

             Beklediğini bulamamak mesela. Gittin. Tamam. Eyvallah. Ama ya bulamazsan kaçtığın şeylerden seni soyutlayacak araçları o gittiğin yerde ? Uğruna neleri neleri terk ettiğin yerde... Ya da bulup da uyduramazsan kendine, kendi benliğine ? Ne olursun o zaman söyleyelim; sudan çıkmış kaplumbağa. Evet kaplumbağa. Balık olacak kadar olmazsın yine devam edebilirsin yaşamına ancak nasıl devam edersin işte kafan hep kabuğunda. Pusmuş bir tavırla. Kaynar kaynar yakan pişmanlık kazanında keşkelerinle yaşarsın güya yaşamaksa yaşadığın. 

             Kalsan da yıpranırdın belki. Arkadan bakan olmak koyar adama tabi. Ben bulunduğum yeri hak edecek adam mıydım derdin kendine. Duygusalsan haftalarca ağlardın, sinirliysen ona buna bağırırdın, bir süre kendine zindan ederdin hayatı belki de. Ama eninde sonunda atlatırdın be arkadaşım. Silkinirdin tüm izlerinden gidenin. Sen yine çizerdin yolunu, yürürdün yoluna. Hatta yolda o kaplumbağaya da bir selamını çakardın. Ama sen kaplumbağa olmazdın işte be ya.

              Bir görece meselesi de aslında. Bazen giden olmamak için git dersin ya da müsaade edersin bazen kalan olmamak için gidersin ya da müsaade istersin. Ama sonuçta karar senin. Kaplumbağa ile Tavşanın hikayesine de inanabilirsin.

( Git Ya Da Kal başlıklı yazı Hayale tarafından 7.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.