Amacım;güldürüp sonradan “neden güldüm ki diye düşündürmek; veya baştan düşündürüp ona göre güldürebilmektir.. İkisi de yoksa;hiç olmaz ise tebessüm ettirebilmektir.

**"KEKLİĞİ DÜZ OVADA AVLAR LAR !!!"... Bulursan avla, avcı kardeş..Göç etti onlar göç !!! Şıkıdım da şıkıdım !! Tüfek yerine iki kaşık al ellerine !! Şıkır da şıkır..
**"SU UYUR,DÜŞMAN UYUMAZ ! "...Ulan ne menem şeysin, nasıl dayanıyorsun o kadar uykusuzluğa..Bak şuna ya, zorun ne be .? Az sayıklasan ya !
**"ÇARŞIDAN ALDIM BİR TANE,EVE GELDİM AÇTIM BİN TANE !".. Eskidendi o ürünler..Şimdiler de nerde ? Hep sayarım ; ne bini ya ! Yüz bile yok işte nar taneleri!!
**" Senin ayağını kezmessem !" dedi, gitti mutfaktan satırı aldı geldi..Sıyırdı adamın pantolan paçasını..Başladı satırla vurup yontmaya .. Adam ve oradakiler kahkahalar atıyordu.. Çünkü ; adamın tek ayağı takma ve ağaçtandı .!! Not:Bu gerçek bir olaydır..
**"KARNIYARAK !!".. Vay vicdansız aç !!! O haliyle çatallıyor,ekmek banıyorsun ha.. Boğazında kalsın !
**" KADIN BUDU KÖFTE ..!!" .. Ulan kiminiz kadın tarlam dersiniz.. Kiminiz köfteyi kadının budu ile örtüştürürsünüz !!! Bu ne ya !!! Elinizden gelse bütün menünüzü kadınla donatacaksınız !!!
**"AFEDERSİN"..Bana bu kelimeyi ilkokul 2 de öğretti hocam..Bir suçunuz olduğunda büyüklerinize söylerseniz affeder sizi demişti.Bizim ailemizde bu kelime kullanılmazdı.İşte o gün saatlerce top oynamaya takılmış ve geç kalmıştım eve..Babam çok öfkeliydi !! Fırsat bu dedim aklımca ve " Affet beni baba!! dedim.Sen misin diyen.."Vay teres .. Şuna bak sen. Beni öyle uyduruk kelime ile mi kandıracaksın ? " Aldı ele girişti bana vur ha vur...O günden sonra nefret ettim bu kelimeden. Çıkardım kelime hazinemden..Ne kullanır ne de kullananı affederim.. Derler ya " Özür dileyeceğin bir şeyi yapma.."...Vallahi doğru söz ya !!
**Evcilik oynarken hep doktor olurdum o çağlarda..Ne kadar güzeldi:)) Şimdiler de ise doktorlar benimle oynuyorlar !!! Ne olacak haktır bana.. Ekip biçme meselesi işte !! 
**Bir ton sopa yiyen delikanlı;haline yine de şükretti ..İyi ki Orman Muhafaza Memuru görmemişti.. Yoksa orman envali ile taşıyana el koyardı..(
**"İKİ GÖZÜM ÖNÜME AKSIN !!" .. Al başka bir ikna yöntemi ve yemin çeşidi.. Ulan dere mi oldu gözlerin ??
**Yüz yüze pazarlık yapmayız genelinde .. Onun için ya " İÇTEN PAZARLIKLIYIZ !! " ...
**Sportif müsabakalardaki kart uygulaması ; hayatımızın diğer unsurlarında da uygulanacaktır. Onun için acilen OMBUDSMAN HAKEMLER KPSS ile atanacaklardır. Duyurulur !! NOT= Matbaalara çok miktarda kırmızı kart basımı için şimdiden ihale açılmıştır. 
**TERAVİH NAMAZI !!! Kim daha hızlı kıldırır arayışlarındayız ..Acelen ne kardeşim ; aheste kılsan , nefesi kesilenler var !!! Hem haberiniz olsun boşuna aramayın ..Samsun Müftülüğü teravih namazlarında imama sürat tahdidi koydu !!
** NE KADAR SEVİYOR, SEVİLİYORUZ ? NE KADAR SÜRECEK ? " .. Madem bu kadar meraklısın..Al eline metreyi ölç, koy kantara tart,tut kronometreyi suresine bak ...Merakın gider,huzurlanırsın işte !
**" HER ŞEY KONTROL ALTINDA !! "... Sanki Gümrük Muhafaza Memuru 
**" ER KİŞİ NİYETİNE !!!"... Ne eri be.!!. Asker kaçağı idi.. Kerhen niyet işte
**"UYDUM İMAMA !!! ".. Kuraldır cemaatla namazda mecbursun ..Ama öyle imam var ki dışarıda sakın uyma !! 
( Tilki'nin Geyikleri ( 1) başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 8.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.