1 Sabır Sınaması…

SABIR SINAMASI…

 

Bir gün, yeni öğrenmeye başlayan ve her şeyi merak eden küçük bir çocukları olan aileye psikolog dostları ziyarete gelmiş. Henüz yatma saati gelmeyen çocuğu odasında oyuncaklarıyla baş başa bırakmışlar. Uzun zamandır görüşemeyen dostlar dün ve bugün arasındaki zamanı birleştirmek istercesine koyu sohbete dalmışlar. Çocuk koşarak gelip annesine sarılmış. Baba arkadaşını “Amca” diye tanıtmış çocuğa. Çocuk çekingen amcanın yanına gitmiş bacağına dokunup annesine koşmuş. Sohbete devam etmeye başlamışlar. Çocuk annesinin bileziğini göstererek araya girmiş:

-Amca! Bu ne? Amca yanıt vermiş.

-Bilezik, evladım. Çocuk gene sormuş;

-Amca bu ne?

-Bilezik, yavrum. Yanıtını verdikten sonra da, “Çocukların tüm sorularına bıkmadan yanıt vermek gerekir” demiş. Çocuk yine bileziği göstererek sormuş,

-Amca bu ne? Aile müdahale etmek isteyince, engellemiş ve;

- Bilezik, canım. demiş ve eklemiş; Çocukların meraklarını gidermek, öğrenme çağında oldukları için doğru bilgi vermek gerekir. Bırakın sorsun, demiş. Çocuk sormuş;

-Amca bu ne?

-Bilezik, evladım. Anneler kollarına bazen bir, bazen de çokça bileziği süs için takarlar, demiş.

Tam sohbete kaldıkları yerden devam ederken çocuk yine araya girip;

 -Amca bu ne? diye, tek ayağının üstünde dönerek sormuş. Misafir sabırla ve sesi biraz farklı çıkarak;

-Bi le zik, yavrum. deyip, devam etmiş. Bunu anneler kollarına takarlar, böyle inceleri ve bu kadar kalın olanları da var. Annelerin kollarını süsler. demiş. Demiş de, çocuk yine sormuş;

  -Amca bu ne?

-Bileziiiiiikkkk. Anneler, ablalar, anneanneler kollarına takar, anneninki gibi altın olanları, kırmızı, sarı, siyah, mor plastik olanları da var. Anladın mı? Çocuk; başıyla “evet” demiş.

Misafir derin bir nefes alıp sohbeti sürdürmek için ağzını açtığında, çocuk eğilip bükülerek  sormuş;

-Amca bu neee? misafir;

-BİLEZİK, BİLEZİK, BİLEZİK YAVRUM, EVLADIM! BİLEZİK!!! demiş ve saatine bakıp;

-OOO! Geç olmuş, izninizle! deyip, gitmek üzere ayağa kalkmış. Giderken çocuk hala;

-Amca bu ne? diye soruyormuş.

***

Uzun süre AKP. tarafından bir “Demokratikleşme Paketi” hazırlandığı söylendi. Gazetecilerin, paketin içeriği hakkında sorduğu soruları AKP. bakan ve milletvekilleri sır gibi paketi, başbakanımız bizzat açıklayacak diye yanıtladılar. Başbakan:

“Paketi açtığımda şaşıracaksınız. “Demokratikleşme Paketi”ni bizzat ben açıklayacağım!” dedi.

Herkes merakla paketin açıklanacağı günü bekledi. Paket 30 Ekim 2013 Çarşamba günü uzun uzun bir konuşma yapan başbakan tarafından bizzat açıklandı.

30 Ekim Çarşamba gününden itibaren paketin içeriğini bir türlü anlayamayan vatandaş soruyor soruyor:

- Abi bu ne?

- “Demokratikleşme Paketi”. Cebir/tehdit ile inanç düşünce ya da yaşam tarzına müdahale edenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getiriliyor. Yani türban ve kıyafet yasağı (ASKER - EMNİYET –YARGI (?) hariç)  kalkıyor.

- Abi bu ne?

- “Demokratikleşme Paketi”. Özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önü açılıyor.

- Abi bu ne?

- “Demokratikleşme Paketi”. Nevşehir Üniversitesi'nin ismi  (Alevi camiasının kanaat önderi) Hacı Bektaş Veli Üniversite'si olarak değiştiriliyor.

- Abi bu ne?

- “Demokratikleşme Paketi”. Seçimlerde de Türkçe' den farklı dil ve lehçelerle propagandanın önü açılıyor.

- Abi bu ne?

- “Demokratikleşme Paketi”.  Yardım toplamadaki kısıtlamalar kaldırılıyor. Herkes yardımları istediği yere (!) verebilecek.

- Abi bu ne?

- “Demokratikleşme Paketi”. Klavye özgürlüğü deniliyor.. 29 harfli alfabe 32 harfli olacak. Yani Q, X ve W harflerinin kullanılması Türkçe Alfabe’sine giriyor…

- Abi bu ne?

- “DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ” kardeşim, “DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ” !!! “BY BY” kardeşim BY BY! “HATİRE VE” kardeşim “HATİRE VE”!…….

- Abi bu ne?

-???

( Sabır Sınaması… başlıklı yazı Su Coşkun tarafından 22.10.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.