1)**”HAYAT İNİŞLİ ÇIKIŞLI BİR YOLDUR!!”.. İyi güzel de ah şu kasisler,açılıpta kapatılmayan çukurlar bari olmazsa ..Uyarı levhası hak getire.. Hop,zıp,pat çukurdasın !!! Çık çıkabilirsen !! İtfaiye gelecek te!! Ölme eşeğim ölme !

2)***Yok SASKİ, SAMGAZ, yok Telekom,TEDAŞ..Yok Karayolları ..Ya anladık delikanlısınız tek tek geliyorsunuz da; boşverin bundan sonra bari toptan gelin…Planlayın !! Açın !! Ne yapacaksanız toptan yapın olsun bitsin daha !!.

3)***Kadın tarlamız mış !!!Bende bir karış toprağım yok diye yıllardır boşuna hayıflanmışım desenize..O halde dünyanın en büyük zengini benim be…Çünkü benim kadınımın emsali yoktur..Değerine paha biçilmez

4)***Kendine, dürtülerine hak görürsün..Tarla kiralamaktan,icara tutmaktan,tecavüzden geriye kalmazsın. Sürer,çapalar,bellersin,bakarsın.. Ama o ara kendi tarlan nadastadır..Umursamazsın 

5)***Beddua etmek en büyük illetlerdendir..Dua ediniz,ama beddua asla ! Allaha ne yapacağını senmi öğreteceksin !! En iyisi havale etmek değilmi ?

6)***Okunması beş dakika sürecek bir yazınız için paylaştıktan 15 saniye sonra; beğeni butonu işaretleniyorsa inanın hiç okunmamıştır aslında. Peki mecburmusunuz yani adet yerini bulsun demeye.? Bilmeden,anlamadan,okumadan beğenmek çok abes değil mi yani..? Ne gerek var yarım elma,gönül almalara.. Onun için yazılmıyor ki ? 

7)***O kadar güzel,muhteşem ve harikuladesiniz ki !!! Ama bak öte tarafta neler yeşeriyor sen soldukça !!! Farkına var artık.. Ölüp gidiyor güzelliklerin !!!

8)***Türkülerimiz..Şarkılarımız !! Öyle türkü var ki size daha çok ürettirir.Kolaylaştırıcı,coşturucudur… Öyle şarkılar vardır ki ;alır ritmine hüzünlere taşır,yıkar,ağlatır !!! 

9)***Kürek çekmek.. Yük çekmek !!! Yük kaldırmak …Ağ toplamak .. Ağ sermek !! Ekin biçmek !! Yün Eğirmek !!! Hep kol emeği !!! Bir şekilde yapar,başarırsınız !! Ya;Kahır çekmek .. Çile çekmek !!! Hadi bunlarla baş edin bakalım baba yiğitseniz !!!

10)***Şakır şukur… Mırıl mırıl … Harıl harıl … Şıkır şıkır … Şırıl şırıl … Takır tukur !!! Tıngır mıngır !!! Tak tuk !! Tak tak !!! Ne güzel ya .. Bir bakın ne sesleri tarif ediyor,anımsatıyor ?
11**)Değiş_Tokuş !! Büzelebilirlik !! Elastikiyet !! Çözülebilirlik !! Yapılabilirlik (Fizibilite ) !! Ne hesabı kitabı kardeşim..Para senin pul senin !! Kara balta varken ; al eline dal gitsin !!! 

12)**Bacaklarının arasından bakınca çocuk; misafir getirecek deriz ya… Bende her gün uzaklara baka baka bir gün seni getireceğime inanıyorum !!!

13)***” SENSİZ DÖNE DÖNE YOLLARA BAKTIM.. SEN GELMEZ OLDUN !!”… Nasıl gelsin ki ?..Otobüs firmalarında büyük izdiham var bayram öncesi.. Bilet bulamamıştır.

14)***Benim gecelerim tacizci ve tecavüzkar !!! Uyutmuyorlar beni !!! Ancak gün doğumlarında kurtuluyorum ellerinden bitap kalarak !!

15)***Her şey de ayrımcılık, ikilik,karşıtlık,karışıklık !!! Ayrıştırmak,bileştirmek,çözelti,çözüm KİMYA’ da !! Eksi(Negatif), Artı (Pozitif),Asalı,asalsızı,Karekökü,küpü,2 li üçlü denklemi,sonsuzu MATEMATİK’te !! İdealizm, olumlu olumsuz olumlamalar FELSEFE’de !!! Yetmiyormuş gibi METAFİZİK bakış açıları,sınıflar,sınıf çıkarları… Ya bıraksak bunları da kestirmeden yaşacak ya sadesinden !!!

16)***” ŞEKER GİBİ İNSANSIN !!”.. ) Toz mu, kesme-,kristalize- küp mü ? Paketli ,kağıt ta yok sa akide mi ? Akide ise sürer biraz da;diğerleri ise erir gider birden !!!

17)***”GİRİLMEZ !!”.. yerlerde alıştırma yaparsan gece boyu; soluk soluğa kalırsın bir glaydatötrün serüveninden sonraki yorgunluğunda gündoğumlarında ..(

18)***Bir uçtan diğer uca bağlanılan ip cambazın güzergahıdır.. Sana yürü deseler de yürüme o ipte..Çünkü tökezletme tuzağıdır ..!!! 

19)**Renklerin bulamacında; senden ne figürler yaratıyorum tuvallerimde bir görsen !! 

20)***Yaşıyoruz güya !!!.. O kadar yaşanılanı,yazılanı okumuyor; sadece öylesine ıslayıp parmağımızı çevirip duruyoruz bir bir ve boşuna yaprakları !!

21)***”SOSYAL MONOGAMİ(TEK EŞLİLİK) KUŞLARDA MEMELİLERDEN DAHA YAYGIN” .. (Basından ) .. Biz ise POLİGAMİ’liğimizi iftihar vesilesi kabul ediyoruz.. Hele bir de ;aşağılamak için “ KUŞ BEYİNLİ “ deyimini hala kullanabiliyoruz… Ah Kuş’ lar !!! 

22)***Çocuğa yönelik Cinsel istismar suçlarını düzenleyen pakete :” Pedofoli hastası suçlunun kimyasal ilaçla hadım “ yaptırımı getirilmektedir. Ya diğer sapıklar ??? Onları da sahipsiz köpekler gibi zehirleseniz olmaz mı ? (

23)***Ya durun .. Çıkmayın yağmur duasına .. Hele şu dere ıslah çalışmaları bitsin önce.. Ne olur ,ne olmaz !! Birde sel afeti ile boğuşmayalım !! 

24***)Nedir bu canım gözlerin çektiği ?..O buğulanır, yaşarır,akar oluk oluk !!!
26)***” ADAMIN AĞZINDAN BAL DAMLIYOR !!”… Aman dikkat.. Hilelidir..Şekerli !! Nerde öyle hakikisi ?
25)***”ADAMIN HER LAFI BAL GİBİ !!”.. Şimdi anlaşıldı; etrafında arıların neden vızıldayıp durduğu !!

26)***Samsun’da ;”ÇOCUK PARKI!”, “GENÇLİK PARKI”, “HANIMLAR PARKI” mevcut..Ayırmışsınız ne güzel !! Peki, neden “ YAŞLILAR PARKI “ yok ki.? Birde göstermelik bir hafta ilan etmişsiniz : “ YAŞLILAR HAFTASI “.. Laf olsun ,torba dolsun 

27)***”Hayatın 7 temel kuralı : 1- Geçmişinizle barışın !”.. Yakalasam vallahi elini öperim.. Ama gittiler !!

28)***” Hayatın 7 temel kuralı : 2-Başkalarının düşündükleri sizi ilgilendirmesin !”.. İyi de düşünceyi okuma yeteneğimiz yoksa ne olacak ?

29)***”Hayatın 7 temel kuralı :3- Zaman  eğimliy iyileştirir !”.. Belki.. Ama ya o yaranın izleri ?? Eczane olan Hayat ! Varmı öyle bir ilacın deponda ?

30)***” Hayatın 7 temel kuralı : 4- Kimseyi kıyaslayıp yargılamayın !!”.. Yargıç değiliz ya !! Onu mahkemeler yapar.. Bizim haddimize değil !!

31)***”Hayatın 7 temel kuralı : 5- Çok fazla düşünmeyin.Cevaplar birden gelcektir !”.. Kopya verenler var demek ki.. Belki de hissi kablel vuku ‘!! 

32***”Hayatın 7 temel kuralı: 6- Nasıl hissettiğinizin sorumlusu sizsiniz !!”.. Maneviyat mı kaldı ki hissedilebilsin !

33)***” Hayatın 7 temel kuralı : 7- Gülümseyin !!”.. Allah iyiliğini versin hiç gülesim yoktu.. Palyoçoluk ve aktörlük mü yapalım yani ? 

34)***Bazı kişiler; nedense aklıma hep def-i hacet’te geliyorlar… Oh be !! İki kere rahatlık yöntemi !! Bir taşla iki kuş misali !!

35)***” PİRE İÇİN YORGAN YAKARIM !!”.. Ne gereği var ki.. Fumigasyon,aerosol varken ?? 


***************************************************************************

.1)***Kimsenin bacak arası; kahyalık,bekçilik ve çobanlık müesseseleriyle koruma altına alınamaz..Güdülemezler !!! O mefhumeler vicdanlarda mahfuzdurlar 

2)***Pezevenkliğin revançta,cirosu bol ve ayağa kalkanı çok ise; ahlak ve toplum iflastadır. Artık o ülke ekonomik savaşı da mağlup olarak bitirmeye mahkumdur !

3)***Başkalarının tarlasına tecavüzü kendine hak gören ,gözü  eğimli olmayı beceri,hüner, erkeklik sayan zihniyet !! Bir gün nadasta ki tarlası aklına geldiğinde umarım vakit geçmemiş olur

4)***Bu medya,sosyal siteler.. Vay anam vay !!! Morfingibi..O modern denilen,artist,aktris,manken,oyuncuların ,topun,topçunun;moderizasyon günleri.. Takipçiler ,etkilenler onlarca yığın..O onunla, öbürü diğeri ile hep nikah dışı olaylar.. Bu moderinize edilmiş” çok güzel hareketler” dizisinde olanlar, hamilekler,doğurmalar, yasalara göre serbest mi kardeşim ? Değiller !! O halde Cumhuriyetimin Savcıları !! Neden ihbar kabul edip işlem yapmıyorsunuz ?.Resmileştirsinler birliktelikleri valla ücretsiz nikah şahitleriyim .Nikah töreni şekerleri de benden,gönülden !

5)***Devlet; gayri ahlakiliği verdiği ruhsat ve vesikası ile tescilli hale getirerek sözde kamu yararına iş yaptığını görev bilir.Ayrıca sermaye sahiplerini vergi mükellefi ilan etmektedir.Verdiği vergi ile rekortmenler çıkmış ve aklı sıra bununla övünmüş ve takdim edilen belgeyle taltifini aklanma saymıştır.
Yüzde yüze yakını müslüman  olan ülkenin kendi eliyle yaptırdığı ahlaksızlığın vebalinden ne bizler; ne de yetkililer kurtulamıyacaklardır. Vay “ cennet ayaklarınızın altındadır” diye müjdelenen zavallı kadınlarımız vah,vah !

6)***Ahlaksızlık,namussuzluk tek kişilik gösteriler değildir. Vesikalı,vesikasız o yollara düşenleri, düşürenler vardır.Bu sektör hala faal ve gittikçe piyasa genişliyorsa, alıcıların tiyniyetsizliği ve bolluğundandır. Siz olmasanız, onlar da olmazlardı

7)***Çobanlık,bekçilik,kahyalıklarla namuslar ve ahlak korunamaz..Güdülemezler!
Mesele ta doğuştan ahlaki değerleri,namusu empoze etmek ve eğitmektir.. Bu kavramlar ve yaşam tarzları vicdanlarda perçinlenmelidir

8)***Ben ekonomik,iktisadi kelimelerden TEFE den TÜFE den vs.anlamam. Ahkam da kesemem. Bildiğim tek şey vardır.. Ahlaken iflasta olan ülke artık 
ekonomik olarak otomatikman varlığını kaybetmektedir. Tedbir mi ? Ahlak kurallarını tesis etmektir.

9)***Bir sahih hadiste :Peygamberimiz, deveyi idare eden kölesine” Ey Enceş !! Yavaş ol.Sürüp götürdüğün CAM ŞİŞELERİDİR!! “ buyurmuş. Çünkü deve üzerinde kadınlar vardır..O kadını cam şişelerine benzeterek ,kırılmasın zarar görmesinleri işaret etmiştir. Ya bizler ? Sanki kadınlar plastik şişelerdir muamelesinde  eğimliyiz ?=

10)*-**Bütün mesele;mevcut meleke ve güçlerimizi keşfedip,geliştirmektir.Atıl vaziyette iken harekete geçen yeteneklerimizi kontrol altına alıp sevk ve idareyle yöneltmek üretimi ve refahı getirmeye yetecektir..

11)***Yoruldum.. Bitkin ve çaresizim !!! Artık gönlüne demirleneceğim !!

12)***Kendi başına buyruk ama saygılı olmalı insan; boyunduruksuzca !!!

13)***Anaforlarda yaşam…Öylesine uzun ve diplere girdaplar dizi dizi..!!

14)***Sen bir gün elveda edip yaşantına,göç edeceksin ebede .. Ama gururlan ,övün!! Dölün devranlarda zamanlara meydan okuyacaktır !!!

15)***İnsan ; gün üzerindeki eylemlerini, kendine hizmetkar kılmak için denetim altında tutmalıdır !! 

16)***Söz cambazları!! Heybetli ve yalçın dağlar kadar.. Mert ve yiğit her sözünde.. Yalın,keskin türkülerimiz kadar … Dobra dobra iç çelişmelerinden sıyrılmış.. Ve bağımsız ! Bilmeden  talimatlara uymayan !! Bir gün böyle olunduğunda dua edilir olacaksınız !!

 17)***Hayat denilen aracın neden geri vitesi yok ki ? 

18)***Bayram nedir bilmem, yaşamadım ki hiç...Ondan öksüz,yetim kaldı yüreğim hep.. Parka, kırlara,deniz kenarına götürün..Luna parka götürün tutup ellerimden !!

19)***Pamuk helva alın bana.. O saplı elmalardan şekerli..Cipcil ,enek oynuyalım gelin..
Ben hiç yaşamadım ki ne çocukluğumu ne de bayramları..Yaşatın ,öğretin ne olursunuz.

20)***Siz hiç çimento torbasını yuvarlayıp çaputla bağlayarak top yaptınız mı ?
Varlıklı komşu çocuklarının yüksek duvarlarının önünde ; dışarıya düşecek topu beklediniz mi ? Bir kaç dakika oynamak için

21)***Balonlarım olmadı hiç.. Ne de plastik topum..Balonlar tutuşturun elime..Bir topum olsun.. Yakan top oynayalım.. Belki çift kalede oynarız..Razıyım kaleci olmaya ,topu tutayım hiç olmazsa...
Tutun elimden çocuk yüreğim sevinsin,bayram etsin.. Tahteravellinin bir ucuna oturayım ne olur.. Salıncaklara oturtun,sallayın beni.. Dönme dolaplarda dönsün başım.. Şöforlüğü öğretin çarpışan arabalarda

22)***DOKUNULMAZLIĞI VARDIR BENİM HAYALLERİMİN.. GÜCÜ YETMEZ KİMSENİN..
ŞAHSIMA ÖZELDİR UMUTLARIM..OYNUYAMAZ KİMSE,YEDİRMEM.. HABERİNİZ OLSUN 

23)***Anlatamadım kendimi kimselere hiç... Hep yutkundum,dilim tutuldu...Birikti içimde..Bunaldım..Yoruldum..Taşıyamaz oldum ..
Ben hiç karşımdakilere de anlatamadım kendilerini..Ne ayıplarını, ne kötülüklerini..
Yutkundum.. Sırf kırılmasınlar,üzülmesinler diye..
En iyisi ölümden bir şeyler umarak; uzanmak mı musalla taşına ?

24)***Ezbere iç burkuntuları..Çıldırmak için habersiz bırakılmak cabası..
Boynu bükük ,mahzun günlerin acısını çıkarmak, belki hasretle hayatın dudaklarından bir öpücük çalmak.. Nafile çırpınışlar.. Şunun şurasında ne kaldı ki...

25)***"DEDİĞİM DEDİK,ÇALDIĞIM DÜDÜK !!! "... Hadi dediğin dedik anladık ta; çaldığın Saksafon ya !!! Ne inat şey be !!! 

26)***PASSENGER CARD ve benzeri kartlar..Moda yabancı kelimeler !! Galiba AB' ye kelimeleri transferle uyum sağlıyacağız !!

27)***Akşam davulcu geldi kapıya, bahşiş için !! Uykudan kalk,gürültü dinle hemde mani'siz !! Bir de tut bahşiş ver !!! Sanki ben tuttum onları !!

28)***" YAZ TAHTAYA, ALIRSIN YAZA !!".. Geçti o devirler kara tahtamı kaldı ki ? Elektronik şimdi ortam .. Onda da virüs belası var !!! Olmaz !!! 
l
 29)***Düşündü,taşındı,araştırdı ve açtı bir işyeri .. " GENÇLER KIRAATHANESİ !"... Kurnaz adam !! O da biliyor geleceğin ve geleceğinin gençlerde olduğunu 

( Tilkinin Geyikleri ---13- 14 ---- başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 3.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.