susuzluk kötü şey tatmayan bilemez. yaşamak lazım elinde var olan suyun avuçlarından kayıp kumların içinde kayboluşunu görmek çok zordur.. her damlası avuçlarınızdan topraga damlayıp kaybolurken sizde o suyla erir yok olursunuz ..giden hayatınızdır avucunuzdan kayıp ..bilirsinizki çölde susuz yaşanmaz hayat kaynagıdır oo ..avcunuzda kalan son damla sularıda güneş kurutmak üzerdir şiddetle.. avucunuzu emer parmaklarınıza bulaşmış su tanelerini yalarsınız dilinize tadı bulaşır suyun.. birazcık serinleme hissedersiniz tıpkı biraz evvel kana kana kırbanızdan .içtiginiz susdur o, kokusu ,tadı herşeyiyle daha dün herşeyiyle elinizin altındadır ama kıymetini bilememişsinizdir ...bir şiir yankılanır kulagınızda aldırmazlıgınıza karşı yaptıgın hatayı farkettirmek için..


Oraya gitme demedim mi sana?
Seni yalniz ben tanirim demedim mi?
Demedim mi bu yokluk yurdunda hayat çesmesi benim?

Bir gün kizsan bana, alsan basini yüzbin yillik yere gitsen
Dönüp kavusacagin yer benim demedim mi?

Demedim mi su görünene razi olma
Demedim mi sana yarasir otag kuran benim asil.
Onu süsleyen bezeyen benim demedim mi?

Ben bir denizim demedim mi sana.
Sen bir baliksin demedim mi,
Demedim mi o kuru yerlere gitme sakin.
Senin duru denizin benim demedim mi?

Kuslar gibi tuzaga gitme demedim mi?
Demedim mi senin uçmani saglayan benim,
Senin kolun kanadin benim, demedim mi?

Demedim mi yolunu vururlar senin,
demedim mi soğuturlar seni.
Oysa senin ateşin ben'im,
sıcaklığın ben'im demedim mi?

Türlü şeyler derler sana demedim mi?
Kötü huylar edinirsin demedim mi?
Ölmezlik kaynağını kaybedersin demedim mi?
Yani beni kaybedersin demedim mi?

Söyle, bunları sana hep demedim mi?



anlarsınız susuz çöllere çıkmanın ne demek oldugunu ama çok geçtir belkide... kırbanıza atarsınız elinizi son bi kezz acaba diyerek bi damlada olsa kokusunu tadını alabilirmiyim. hayatınız pamuk ipligine baglıdır ya orada ölecek yada suya tekrar kavuşmak için ilerliyeceksinizdir usulca agzınıza götürüsünüz kırbayı bi hevesle kaldırısınız dibine sızmış bi damla su usulca azınız kayar ve yine kendinizden geçersiniz.. suyu hatırlar suya olan aşkınızı,suya baktıgında gördügünüz kendi yüzünüzü, akşamları ayın su üstündeki muhteşem yansıması gözünüze belirir..ve etkisini kaybetmeye başlar şiddetli hasretiniz depreşir yanarsınız kıvranırsınız vermiş oldugu azıcık hareket tekrarkaybolur artık takatınız kalmaz hareket etmeye suya ulaşmalısınız bildiginiz düşündügünüz yaşadıgınız herşey su olur akar gider..
tutmak için bentler öresiniz önüne arkasına o yine sızar sızar sızar... elinizde degildir onu tutmak artık onun kıymetini bilememişsinizdir o sizin havuzunuzda size özeldi sizin suyunuzdu siz nezamnki başkasını içine sokup yıkanmasına izin verdiniz artık kendi sakındıgı çatlaklardan uzak durdugu topraktan havuza yol açarsınız aslında suyu siz topraga karıştırmışsınızdır havuzu siz yıkmışsınızdır. şimdi ise çöl kumlarının üzerinde çevirdiginiz derme çatma taşlar arasında su tutmaya çalışıyorsunuz suyu tutmakta kaybetmekte elinizde degildir artık ... beni yalnız ben anlarım.. benden benimle bana
( Demedimmi başlıklı yazı Kuşdili tarafından 5.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu