Bu bir aşk yazısı olup okuyanlar için tehlike arz etmektedir.

Bu yazıyı okuyanlar bilerek bu suçu işlemiş kabul edilmektedir.

Bu bir uyarıdır, bu uyarı aşk kaçkını bir toplumun uçarı çocuklarınadır.


Bu ülkede aşkı yazmak ve yaşamak suçtur.

Ve bu suçu bilerek işliyorum her an. Güle oynaya bu suçu üstleniyorum. Başka sözüm yok! Razıyım aşkıma! Var mı bencileyin kabullenen suçunu! Delillere lüzum yok yazdıklarım belgedir. Gözlerim ve sözlerim ispatıdır aşkın.

Bu ülkede âşık olmak,  âşık olunmak, aşkı yaşamak ve yazmak da en az küfretmek kadar suçtur. “O âşık!” ibaresi tehlikeli bir şeymiş gibi insanların alnına sürülüyor kara bir leke olarak. “O âşık gerisi çatal kaşık” diye ti’ye alıyorum bu şekilde düşünenleri.


Âlemin özü aşktır, okuyan bilir, gören.

Bu ülkede ciddi bir aşksızlık sorunu var. İnsan en çok yokluğunu çektiği şey üzerine düşünür sorgular.

Adam öldürmek iyi bir şey mi? Hırsızlık yapmak, gaspa bulaşmak, darp etmek? Yalan söylemek, haksızlık yapmak, zulmetmek? Bu suçlar âşık olmakla aynı kefeye konuluyor gibime geliyor.

Oysa en çok satan kitaplar aşkı anlatır ülkemde. Mutlaka kıyısından köşesinden, adında sanında bir şekilde aşk sözü geçer her kitapta. En çok izlenen filmler de aşkı anlatır. En çok dinlenilen şarkılarda da aşk vardır.

Ne geliyorsa başımıza aşksızlıktan geliyor da farkında değiliz. Ve aşk bir öcü gibi algılanıyor. Bir suçmuş gibi insanların yüzüne vuruluyor.


Aşk yazıları şahanedir bahanesi ise Orhan Veli’dedir. Üstat ne de güzel söylemiş evvelden:

“Bütün güzel kadınlar zannettiler ki

Aşk üstüne yazdığım her şiir

Kendileri için yazılmıştır.

Bense daima üzüntüsünü çektim

Onları iş olsun diye yazdığımı

Bilmenin.”


Yazılarımla ilgili olarak en çok karşılaştığım soru şu:  “Aşk yazılarını kime yazıyorsun?”

Başka bir arkadaşım bana şöyle demişti: “Yazını okuttum bir arkadaşa, kesin bu bunu yazan âşıktır, dedi bana.”

Başka birisi de “Hikâyenizde siz benim ve nişanlımın adını kullanmışsınız, hayırdır!” demişti.

Başka birisi de benim için “O hep aşk yazıları yazıyor.” diye söylemişmiş.

Başka bir yorumda “Uzun yıllardır sizi takip ediyorum ama samimi bulmuyorum” diye yazmıştı. Uzun yıllardır yazıyor olduğumu kabul ediyor ve aynı şekilde yazılarımı okuyor çekinmeden, işte samimiyet budur!

Bende diyorum ki aşk yazılarımın muhatabını merak ededurun, o kendisini biliyor! İçinize bir kurt düştü değil mi yine?

Bu kadar uzun soluklu bir aşkı taşıyabilecek yürek azdır. Rabbimi seviyorum ve Rabbimle beraber yarattıklarını da! Yanlış mı bu!


Aşk üzre yazmak suç değil ülkemizde, bu bilinsin önce! Kanunlarda bununla alakalı yasak da yok! Sevmek yasak değil anlayacağınız! Âşık olmak suç değil! Keşke herkesin kalbine toprağa serpilen tohumlar gibi aşk serpebilseydik. Belki de mahpushaneler ve mezarlıklar o kadar dolu olmazdı. Belki de savaşlar olmazdı. Düşünün savaş uçakları aşkı yazıyor semaya. Tankların namlularında çiçekler var. Gemiler aşka yelken açıyor. Yok bunlar tehlikeli fikirler ve hislerdir, biz almayalım bunları.


Yeni kıtada yerlilerin şarkıları, şiirleri, ağıtları hep "Su" üzerineymiş. Merak edip sormuş beyaz adam: "Niye şiirleriniz, şarkılarınız hep sudan bahsediyor?"

"Buralarda en çok suyun yokluğunu çekiyoruz da ondan" deyip gülmüş yerli "Ya sizin şiirleriniz niye hep sevgiden söz ediyor?" diye de kapak yapmış sonra.


Eğer hala âşık olabilecek bir ruha sahipseniz korkmaya gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü aşktan dolayı kimse kimseyi öldürmemiştir kolayca, ablukaya alıp aç bırakmamıştır, benzin döküp yakmamıştır, bomba atıp katletmemiştir. Umudumuz olmalıdır böyle bir dünya için!

Aşkla kalın.

 

( Aşkla Kalın başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 21.01.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu