1 Ümit Zafer Bağcı
Merhaba, benim adım Ümit Zafer Bağcı. Ama siz bana Ümit Zafer Bağcı diyebilirsiniz. Bu isim size uzun geliyorsa siz en iyisi bana; Ümit Zafer Bağcı deyin. Yalnızca Ümit'de diyebilirsiniz. Çünkü daha Zafere ulaşmadım ama Ümitliyim. Zafere ulaşırsam eğer, o zaman zafer diyebilirsiniz. Zafere ulaşıp da bağlanabilirsem hayata o zaman siz bana Ümit Zafer Bağcı diyebilirsiniz. Neyse şu anlık Ümit'de anlaştık sanırım.
 
 
Evet ben Ümit ama ne yazık ki çoğu zaman ümitlenemiyorum. İnsan ismiyle yaşasaydı geçen yıl sınıfta kalan Zeki, okulun en çalışkan öğrencisi olurdu. İnsan ismiyle yaşasaydı, bizim Barış arkadaşlarıyla hiç savaşmazdı. Veya bizim mahalledeki Erik ilkbaharda çiçek açardı. Ama maalesef insan her zaman ismine layık olamıyor.
 
 
Ben öncelikle ablamı tebrik ediyorum! Bu işkence dünyasında hangi akla uyup da Ümit koydun adımı? Ümitsizlik nehirlerinin aktığı bu dünyada sen benden ümitlenmemi ve zafere ulaşmamı istedin! Neyse, layık olamasam da bu isme, taşımak zorundayım ismimi. Her zaman söylerler Allah'tan ümit kesilmez diye. Beni telafi eden tek şey bu cümle aslında. Evet, gerçekten de Allah'tan ümit kesilmez. Bu ümitsizlik nehirlerinin aktığı dünyada tek ümit kaynağı şüphesiz ki Allah'tır. Ben ümitsizlikle dolaşırken meğer ki asıl ümit kaynağını fark edememişim. Ümitsizliğin kapılarını kapatan, ümit çiçeklerini açtıran Allah'ı hissetmeye başlayınca kendimi ismimle daha fazla özleştirdim.
 
 
Evet, şu anlık Ümit ismine layık olduğumu düşünüyorum. Çünkü artık ümidimi hiç yitirmiyorum çünkü biliyorum ki her zaman benimle olan biri var. Zor günlerin Rabbı, acılı anlarda bile Ümit yaratan Allah benimle. Şimdi de diğer ismim olan Zafer'e ulaşmaya çalışıyorum ve çok ümitliyim. Eğer zafere ulaşıp da bağlanırsam hayata işte o zaman siz bana Ümit Zafer Bağcı diyebilirsiniz.
( Ümit Zafer Bağcı başlıklı yazı Ümit Zafer tarafından 22.01.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.