"Bu kalbin tek Kaptanısın" dedi ya o yâr bana, o gün bu gündür kendimde değilim!

Deniz tutar ya insanı, bu aşkta da sevgili tuttu beni! O sevgili bırakmasın isterim beni bir daha, bunu dilerim Rabbimden.

 

Kız en güzel, en şatafatlı ve en renkli kalemlerle "Kaptan'ım" diye yazmıştı kağıda!

Kağıt bire milyon veren bir değere sahip oldu kız onu yazdıktan sonra! İşte sevgili sende beni sevmekle kıymetimi milyon kata çıkarttın farkında mısın?

 

Ölsem de gam yemem artık! Sonsuz mavilikler içinde akıp giderken sen ülkesine, gökte yıldızlara anlatırken aşkımı, suda balıklara haykırırken, sana layık olmanın ve seni hakkıyla sevebilmenin tatlı telaşı içindeyim Küçüğüm.

 

Şatafatlı yazamıyorum bunu kusur olarak algılama sakın! Varlığının mevzu bahis olduğu bir metinde süslü kelimelere ihtiyacım yok da onun için!

 

Ne dağ gibi dalgaları takarım bundan sonra ne de dağ gibi sensizlikleri yaşarım artık! Sen yanımdasın ya, tek seni takarım ömrümün en güzel ve ince boynuna muskamdır diye! Tek seni yaşarım gözümden daha çok sakınarak aşkımdır diye!

 

Kalp geminin kaptanıyım Küçüğüm! Kaptan'ım deyişine ve yazışına müpt'ela'yım. Sahiplenişine, sevişine, özleyişine bil ki acayip yangınım. "Kaptan'ım" diye yazmışsın ya

gönül salıncağında salınırım ben daha duramam asla.

 

Kalbine açılıyorum pupa yelken, tekmil sana yazıyorum rotamı! Sana bırakıyorum kotamı, doldurmanı bekliyorum yüreğimdeki boşluğunu. Almanı istiyorum ömrümdeki loşluğu, tatmak istiyorum sendeki hoşluğu! İtirazın olmasın sakın, şerh düşme bu aşktan yana, tavır koyma... Gönül koyma benden taraf! İncinme asla!

 

Sen okyanusunda bir başına dolaşıp duruyorum. Bir kibrit çöpü gibi, bir cam şişesi, bir can parçası... Boğulmak istiyorum sana, bu yüzden açılıyorum. Bu yürek sensiz her an yırtılası....Dalgalanıp da kıyılara vurası...

 

Nefessiz kalana kadar , sen her zerreme sirayet edene kadar açılmak istiyorum sana! Dibine varır gibi okyanusun kalbine girmek istiyorum. Dünyanın en güzel incisine sedef olmak istiyor yüreğim, yani sana!

 

Sana bakınca dalıyorum ölesiye. Dalınca ölesiye kalıyorum öylesine. Sevmek ancak ve ancak böyle olur. Varınca sana kalır mı canım yaşamaya? Yazıyorum işte böylesine...Akıyorum içten içe delicesine.

 

Biliyor musun Küçüğüm? Vakitlerden papatya mevsimidir şimdi. Baştan başa papatyalarla donanır ömrüm, olduğun her yer farkını yaratır. Seninle papatya dolu kırlarda el ele koşmak isterdim, mavi gökyüzünü üzerimize yorgan yapmak isterdim. Seni sevdiğimi tek tek papatyalara yazmak isterdim.

 

Gözlerinin hayranıyım bak bana 24 saat! Varlığının hastasıyım şifa ol cana 24 saat! Gün, saat ve an kavramı sen olunca anlamını yitiriyor, sen olmayınca büyüyor anlar, aylara denk geliyor, dakikalar yıllara...

 

Gönül geminin Kaptanıyım Küçüğüm! Dümenimsin kır yüreğini bana! İskelenim yanaş canıma! Limanınım sokul yanıma!

 

"Kaptan'ımsın" diye yazmışsın.

Ka (l)p-tanınım kabul!

 

( Kaptanım başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 14.06.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.