- şirazesini yitirmiş, ayarı kaçmış, kokuşmuş demokrasilerden örnekler ;


Fransa İletişim Bakanı Alain Carignon
Kamu malını kötüye kullanmak ve kullanmaya yardım etmek suçlamasıyla soruşturma başlatılmadan bir hafta önce istifa etmişti. (1994)


Fransa Sanayi Bakanı Gérard Longuet
Saint-Tropez'deki villası ve Cumhuriyetçi Parti'nin finansmanı konusunda hukuki inceleme başlatılması üzerine istifa etti. (1994)


Danimarka Ulaştırma Bakanı Maria Borelius
Evinde çalıştırdığı dadıyı yetkili makamlara bildirmediği için istifa etti.(2006)


Tunus Eğitim Bakanı Salem Labiadh
Hükümet üzerinde operasyon ve baskı olduğu için istifa etti. Labiadh istifasından sonra hiçbir bakanlar kurulu tolantısına katılmamasına rağmen görevinde kaldı. (2013)


Japonya Tarım Bakanı Seiichi Ota
Okullara ve huzurevlerine küflü pirinç gönderildiği için istifa etti. (2008)


Danimarka Dış Yardım Bakanı Friis Bach
Halka yanlış bilgi verdiği için istifa etti. (2013)


Portekiz Maliye Bakanı Vitor Gaspar
Ekonomik krizi yönetemediği için istifa etti. (2013)


 İngiltere Kültür, Medya ve Spor Bakanı Maria Miller, harcamalarında ve aldığı ödenekte usulsüzlük yaptığı iddialarının ardından istifa etti. İstifaya konu olan paranın miktarı ise 20 bin lira (2014)


Mısır Ulaştırma Bakanı Raşid el Mateeni
49 öğrencinin hayatını kaybettiği tren kazası sonrası istifa etti. (2012)


Güney Kore Başbakanı Chung Hong-won, en az 188 kişinin öldüğü feribot kazası sonrası hükümetine yöneltilen eleştirilerin ardından görevi bırakmıştı. Başbakan Chung Hong-won istifasını açıklarken, kazayı önleyemediği ve hükümeti kaza sonrası yeterince hızlı hareket etmediği için, feribottaki yolcuların ailelerinden özür diledi. Chung, "Kayıp ailelerinin çığlıkları yüzünden hala geceleri uyuyamıyorum" diyerek istifa etmişti. (2014)


Japonya Ekonomi Bakanı Yoshio Hashiro
Nükleer santral kazası geçiren Fukuşima şehrine “ölüm kenti” dediği için istifa etti. (2011)


Japonya Adalet Bakanı Minoru Yanagida
"İşim çok kolay" gafının ardından istifa etmek zorunda kaldı. (2010)


İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman
Hakkındaki yolsuzluk davası nedeniyle istifa etti. (2012)


Fransa Bütçe Bakanı Jerome Cahuzac
Vergi kaçırmak suçundan hakkında soruşturma açılınca istifa etti. (2013)


İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi
İki İtalyan deniz piyadesi Hindistan’a yargılanmak için gönderilince istifa etti. (2013) 


Danimarka Adalet Bakanı Morten Bödskov
Parlamentoya yanlış bilgi verdiği için istifa etti.(2013)


Güney Kore'de elektriklerin aniden kesilmesinin faturası Bilgi Ekonomisi Bakanı Choi Joong-kyung'a kesildi. Bakan Choi, günlerdir devam eden tartışmaları bitirerek bugün istifa dilekçesini verdiğini açıkladı (2011)


Almanya'da Doktora tezinde intihal yaptığı gerekçesiyle Şubat 2013’te Federal Eğitim Bakanlığı görevinden istifa eden Annette Schavan, Almanya’nın Vatikan büyükelçisi olarak görev yapacak. Bild gazetesinin haberine hükümet kanadından doğrulama geldi.(2013)


Hakkındaki yolsuzluk suçlamaları nedeniyle Almanya Federal Cumhuriyeti'nin tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanının dokunulmazlığının kaldırılmasının talep edilmesi üzerine Wulff, öğlen saatlerinde Bellevue Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenledi.  Almanya Cumhurbaşkanı, "Bana olan güven zedelendi. Bu yüzden istifa ediyorum" dedi.  Görevini en iyi şekilde yaptığını ve ülkede yaşayan insanların kökenleri ne olursa olsun birlikteliği için çaba harcadığını ifade eden Wulff, ülkesindeki uyumun başarılı olabilmesi için Almanya'nın halkın büyük çoğunluğunun güvenine sahip bir cumhurbaşkanına sahip olması gerektiğini belirtti. Almanya Cumhurbaşkanı istifasını açıklarken, eşi Bettina Wulff da yanında yer aldı. (2012)



MCU NOTU : Şükürler olsun ki bizler böyle seviyesizliklere zinhar muhatap kalmıyoruz.


Saygılarımla.

çağatay

( Şerefsiz Gavurlar başlıklı yazı MCU :) tarafından 5.08.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.