.::Tarihin Aşk Kervanı::.

Aşk, sonsuzluktur..
Sonsuzu istemektir.
Bediüzzaman hazretleri sonsuzluğun ispatından birisinin de aşk olduğunu sözler.
Aklı başında bir insanın düşününce hakikaten de öyle olması gerektiğini ve bunun da böyle olduğunu anlayacaktır.
     Günümüzde popüler olan mantıki olaylar revaç kazanmışken gönül biraz daha arka plana atılmış ve pas tutulmaya mahkum edilmiştir. gözü dönmüş ne kadar insan varsa hepsi gönül ızdırabından yoksun nasipsiz insanlardır. 
   Gönlünde ızdırap duyan insanın gecesi gündüzü belli değildir. o yurekte ki aşk uykyuyu haram kılmıştır gözlerine. hep ızdırap taşır yüreğinde. o böyle yön verir hayatına. bir de tam tersini düşünelim artık adına gamsız mı umursamaz mı dersiniz bilemem ama bu grupta ki insanların da kendilerince rahat yaşadıklarını sanırlar. oysa geçmişini özetle dediğinde dönüp tek kelime edemeyecektir. ama bir gönül insanının konuşması ağır bile gelirken dinleyenlere, yaşadıklarıyla hayatına yön veren yüzlerce abidevi insan olacaktır. bu iki insan arasında ki farkı bulun desem uçurum dersiniz.
    İşte bu yüzden iyi ki edebiyat, tarih ve bunların dalları var..  çünkü bugun bizim bir Yunus Emre'miz dünya mirasıdır. yüzümüzün akıdır. takip etmeye çalıştığımız kendisi her ne kadar sıradan dese de kendisine o tarihe iz düşmüş bir şahsiyettir.
     Çağımız da bu tur insanlar yok diyemeyiz. çünkü yunus emreler hacı bektaşı veliler hoca dehhaniler de zamanında yoktu. Ama onlar insanların dertlerini, sıkıntılarını kendi sıkıntları gibi bilip yürek sızılarını dökerlerken kağıda onlar bugun tarihin temel taşlarını oluşturdular. 
   Bugun bu yolda ilerleyen o kadar insan var ki ama onlar takip ettikleri insanlar gibi açık değil gizli ve kendi hayatlarına uıygulayarak yaşıyorlar. bunun dışında kalanlar ise tarihin sayfalarında silinecek olan günümüz popüler insanlarıdır. 
   Davası millet olan insan aşığı hak dostu şahsiyetler tekerrür eden tarih mutlaka onları da yazacak ve tarihin gözde konuları olacaktır. çünkü tarih insanlarla şekillenir. 
bir lenini anıp kötü laf etmek var,
bir de Yunus Emre'yi anıp dua etmek...
Bizler bir tarih satırını işgal edecek kadar önemli insanlar olamayız yanlız önemli insanların izinde olmak bile çok şey kazandıracaktır. 
( Tarihin Aşk Kervanı başlıklı yazı Cumali Aktaş tarafından 13.03.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.