Gerek gazeteleri okuduğunuzda ve gerekse televizyon haberlerini izlediğinizde, neredeyse hiç iyi bir haber göremiyorsunuz. Belki çoğu zaman okumak ve izlemek bile istemiyorsunuz!..

 

Ama gündemden habersiz olmayayım dediğinizde kendinizi zorlayarak da olsa gazete okuyor veya TV izliyorsunuz. Ancak vicdan sahibi biri olarak; yani insan olarak memleket nereye gidiyor, neden biz böyle olduk, kim bizi bu hale getirdi? diye ciddi endişelere dalıp gidiyorsunuz!..

 

Bu kötü haberler ki, özellikle ve öncelikle, şehit haberleri,  cinayetler, trafik kazaları, yağmalama, hırsızlık, taciz ve tecavüz gibi aklıselimi derinden üzen ve yürekleri parçalayan türden haber ve bilgiler, bakıyorsunuz ki bir müddet sonra ilk zamanlardaki gibi sizi çok müteessir etmemeye başlıyor!..

 

Sonra kendi kendinize diyorsunuz ki, bu olup bitenler mi normal, yoksa ben de mi bir anormallik var diye bu sefer kendinizden şüphelenmeye başlıyorsunuz!.. Allahu ekber!...

 

Demek istediğim şu: Daha önce adeta diken üstünde, kalbi hızlıca çarpan bir vaziyette hop oturup hop kalkan bir endişeyle izlediğiniz haberler veya okuduğunuz gazeteler artık kılınızı belki kıpırdatmaz hale gelmeye başlıyor bir süre sonra!... Yani bunca olumsuz ve lanetlik gelişmeler sıradanlaşıyor maalesef!..

 

Bir taraftan böyle bir psikoloji yaşanırken diğer taraftan da ateş düşen ocak cayır cayır yanmaya devam ediyor!..

 

Silkinip sürekli teyakkuzda kalabilmek için Allah korusun ateşin tek tek her birimizin evine düşmesini mi beklememiz lazım?..

 

Bu duyarsızlık ve menfi olayların zamanla normalmiş gibi sıradanlaşması psikolojisi, sanıyorum daha çok korkmamız gereken bir vaziyettir. Çünkü nemelazımcı tavır insanın sahip olduğu maddi ve manevi değerlerin elinden gitmesine neden olabilir!..

 

Bilhassa bir bedenin organları gibi olması gereken inanmış kitlelerin böylesine duyarsız bir hale bürünmesini anlayabilmek mümkün değildir!..

 

Zira gelebilecek bela, musibet ve ilahi afetlerin ayırım yapmaksızın zalimi de mazlumu da vurması mukadderdir.

 

Dolayısıyla da ne edip edip teyakkuzda olma ve duyarlı davranma yetimizi asla kaybetmemeliyiz!..

 

Ben görmeyeyim, duymayayım, okumayayım, izlemeyeyim de ne olursa olsun mantığı, başını kuma gömüp, arkası dışarıda kalmak gibi bir şeydir!..

 

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize de başsağlığı dilerken, bu acı ve olumsuz havanın bertaraf olmasını yürekten temenni ediyoruz.

 

Selam ve dua ile!..

 

 

MFK

 

( Kötü Haberler Alışkanlık Yapınca başlıklı yazı MFK tarafından 8/16/2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.