O her sabah saat yedide amcamların karşısındaki bakkalda görünürdü.Bazen iki ekmek,bazense gazete aldığı olurdu.Yolda etrafına hiç bakmadan gazeteye gömülür,ancak sağa ya da sola sapan bir yol varsa ya da karşıdan karşıya geçilecekse işte o zaman başını kaldırma zahmetinde bulunurdu.Bense hiç renk vermeden sessiz sesiz onu izlerdim.
Bu her geçen gün en fazla beş dakika devam ederdi.Onu sırf beş dakika görmek için yapmadığım numara kalmazdı.Fakat yine o sağ elinde iki ekmeği,bu sefer gazeteyi kolunun altına sıkıştırmış;okumuyor,evine gidiyordu.Evet onu seviyordum gecelerimi onun düşleriyle süslüyor, gündüzlerimde sadece ona bakmakla yetiniyordum.Ona bakmam,onun varlığını hissetmem ruhumu büyük bir doyuma ulaştırıyordu.Adeta bulutların üstündeydim.
Yine bir gün amcamlara gidecek oldum,amcam ekmek almamı söylemişti.Ben onu görme ümidiyle bakkala koşa koşa gittim ama saat yediyi geçiyordu.Bakkalda onun geldiğini görmek için oyalanıyordum.Bakkalcı ne zaman bir şey alacaksın dercesine yüzüme baktı.Tam o anda rüyalarımı süsleyen prens içeri girdi.Hayal değildi evet onunla aynı ortamdaydım aynı havayı soluyordum.Bakışlarımı onun üzerinden çekip ekmeklerin olduğu yere doğru yöneldim.Üç tane ekmek aldım.Kalbimin sesini duyabiliyordum.Allah'ım sana şükürler olsun diye içimden dua ediyordum.Ekmeğin parasını ödedim ve çıktım. O önde ben arkada evlerimize doğru yürüyorduk.Yine her zamanki gibi gazeteye gömülmüştü.Bense ona kendimi fark ettirebilmek için hızlıca yürüyordum.19umdaydım.Gerçekten aşk nedir bilmiyordum.Fakat bu delikanlı bünyemi alt üst etmişti.
Bir ara yüzüme bakacak oldu..Gülümsedi.Ben de ona küçük bir tebessümle karşılık verdim.Daha önce eğer onunla yan yana olursam sadece bir merhaba demeyi planlamıştım.Diyecektim kararlıydım.Kararlı olduğum kadar cesaretsizdim de.
Merhaba dedim.O ise yavaşça bana doğru dönerek sanada dedi.İşte o günden sonra daha çok konuşmaya başladıkve ben ona günden güne bağlanıyordum.
Bir gün tekrar amcamgilin mahallesinde bir düğünde karşılaştık.O bir sandalye çekerek yanıma oturmuştu.Beni dansa kaldırdı,çılgınca dans ettik.Danstan sonra herhalde kibarlık yapma niyetindeydi ki sandalyemi çekti ben de oturdum.O akşam düğün sonrası ikimiz de birbirimize olan aşkımızı itiraf ettik.Yaz tatili bitince üniversiteye başlayacaktım.O tıp fakültesi ikinci sınıf öğrencisi ve ben veterinerlik fakültesi birinci sınıf öğrencisi mutlu iki çift olacaktık.Ve ben de yıllardır doğru dürüst yaşayamadığım aşkı o gün mutluluğuma merhaba diyen gençle zirvede yaşayacaktım.
( Mutluluğa Merhaba başlıklı yazı elif-oyku--k tarafından 21.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.