Bestelenen şiirlerin şâiri...




Ümit Yaşar Oğuzcan,  hayatı kalbinde ve kaleminde sorgulayıp ölmeden az evvel tüm dünyadan af isteyip çiçeklerden özür dileyen şâir..


Kayıtlı olarak 38 eseri ve kaydı tutulmamış nice şiirleri ve sözleri vardır, şairliğin yanı sıra gerçek mesleği bankacılık olan şâir,  googel'da (biografisinde) şu şekilde anlatılmaktadır:


" 22 Ağustos 1926 tarihinde Tarsus’ta doğdu. Eskişehir Ticaret Lisesi’ni bitirdi (1946). Türkiye İş Bankası’na girerek Adana, Ankara ve İstanbul’da çalıştı. Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı görevinde iken, hizmette otuz yılını doldurunca kendi isteğiyle emekliye ayrıldı (Haziran 1977). İstanbul’da kendi adını taşıyan bir sanat galerisi kurdu.

Şiire 1940’da Yedigün şairleri arasında başlayan; 1975’te 33 şiir, 4 düzyazı kitabı, 13 antoloji ve biyografik eser, toplam 50 kitap çıkarmış bulunan, şiir plakları, şarkı sözleri ve yergileriyle tanınan Oğuzcan, günümüzün en popüler şairlerinden biridir. Genellikle Faruk Nafiz Çamlıbel duyarlılığında ve aşk, ayrılık, özlem temaları ekseninde çoğalttığı şiirini, 1973’te büyük oğlu Vedat’ın ölmesi üzerine, hayatın boşluğu, ölüm ve acı gibi derinliklere, öz ve biçim yoğunlaştırmalarına yöneltti. Şairlik başarısını, daha etkili, aruzla yazdığı rubailerinde gösterdi."


Genellikle Faruk Nafiz Çamlıbel duyarlılığında ve aşk, ayrılık, özlem temaları ekseninde çoğalttığı şiirini, 1973 yılında büyük oğlu Vedat’ın ölmesi üzerine, hayatın boşluğu, ölüm ve acı gibi derinliklere, öz ve biçim yoğunlaştırmalarına yöneltti.


Ünlü Şâir (58 yaşında) hayata Ağustosun kavrulan sıcağında açtığı gözlerini bir kış öncesi tam da sonbaharın merkezi olan 1984'ün Kasım ayının 4'üncü gününde  tüm dünyadan ve çiçeklerden özür dileyerek yummuştur.



" Affet Beni Dünya"

Bugün bütün iyi kalpliliğim üzerimde
Cümle düşmanlarımı affettim
Yediğim meyvalardan
Kokladığım çiçeklerden af diliyorum
Yerde yürürken gördüğüm
Sebepsiz kanına girdiğim
Zevk için öldürdüğüm
Böceklerden af diliyorum
Dağdan, topraktan, taştan
Evlattan, akrabadan, arkadaştan
Yağan yağmurdan, doğan güneşten
Denizlerden, göklerden af diliyorum
Yıllardır kahrımı çeken kadından
Ondaki yaşamak ümidinden
Baba evinden, ana sütünden
Yediğim ekmeklerden af diliyorum
Kadrini, kıymetini bilmediğim
Hayali ile bahtiyar olmadığım
Otuz yıl arayıp bulmadığım
Geleceklerden af diliyorum

"Ümit Yaşar Oğuzcan"



O şiiri de buraya ekleyerek oğlunun da senin de toprağınız bol, mekânınız cennet olsun şâir duâsı eşliğinde yazımı burda tamamlamak istiyorum.
Unutmadık seni, unutturmayacağız da inşallah..


Sesli şiir: Ümit Yasar Oğuzcan kendi sesinden intihar eden oğlu Vedat'a.



4 Kasım öncesi.

...
Z. Nâr


( 4 Kasım Öncesi Ümit Yaşar Oğuzcan başlıklı yazı Nar-ı Çiçek tarafından 3.11.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.