Sevgili Dost,
Bir şehrin en güvenilir yeri, demek sence kütüphanelerdir. Çünkü kitaplar seslerini yükseltemezler. Bu yüzden kütüphanelerde derin bir sessizlik vardır. Sonra kitaplar tozlarını üzerimize üflemezler. Bu yüzden elbiselerimiz hep beyaz kalır, değil mi?




Yazarların imza günleri önemlidir.Sevdiğiniz yazarla kısa da olsa iletişim kurma fırsatı bulursunuz.Ama bazı yazarlar imza günlerini onaylamıyorlar.

Yakın zamanlar da yazıları beğenerek okuduğum Ali Ural'ın Kayseri'ye geleceğini öğrenince mutlaka görmeliyim dedim.
Sevgili Dost diye başlayan yazılarını çok beğenmiştim

İmza faslına geçmeden önce yaptığı konferans Edebiyat ve Yazma ağırlıklıydı.
Güncel konular vardı.Hızlı okuma tekniklerini eleştirdi.Tabii kİ,,sanat ağırlıklı eserler sindirile sindirile okunurdu.Yazarların kendinden önce etkilendiği yazarlar mutlaka vardı.Bunları örnekleriyle verdi.Tanpınar'ın yazım hayatına Yahya Kemal'in etkisinden bahsetti.Dünya edebiyatından da örnekler verdi.Her yazarın mutlka bir öğretmeni vardı.
Okuma konusuna ağırlık verdi.İnsan zinde kafayla okumalı.Öyle uykulu zamanlar da değil.

Okur sorularına geçildi.Kayda değer sorulardan biri;Üstad ve Nazım'ın şiir konusunda ,neden hala geçilmediği idi.
Cevap;Şiirler yazıldıkları zaman içinde değerlendirilmeli.O zaman siyasi kutuplaşmanın yoğun olduğu dönemdi.Şimdi günümüz yazarlarında iyi şiirler yazdığı,bunun farkına varılmalı görüşünü savundu.
Okuyucuların çoğunluğu yazma ile ilgili sorular sorduğu için yazma konusuna ağırlık verdi.Okumadan yazma olmayacağı, ilhamın gelmesi için bilgiye ulaşmanın gereğinden bahsetti.

Bendeniz de bir soru sordum.Songünlerde popüler olan,"söyle bana sebastian "diye başlayan şarkılı mesaj verme,niçin bizim değerlerimizle verilmiyor.Aslında bazı şairlerimiz bunu yapmışlardır.Atilla İlhan,Ayselle,Dranas Fahriye abla ile,Abdülrahim Karakoç ,Mihriban ile Yavuz Gökmen ,Melek hanımla,Hakkı Devrim eşinin ismi ile mesaj vermişlerdir.

Sorunun cevabı;kendi hazinemizin üsünde oturduğumuz değerlerden uzak kalmamıza bağladı.
imza süresi uzun sürdü.Sıra bana gelmişti.Zaman kısa olunca bir soru cevapla noktaladım.Geçmişteki okuduğunuz yazılarla halka kurmalısınız demişti.Ben de o nun bir yazısını hatırlattım.Öz çekim selfia konusunda ki, tartışma da buna nasıl isim bulmalıyızdı.Yunus'dan referans alarak bir makale yazmıştı o yazıyı hatırlatınca çok şaşırdı.Bir zaman yazdığı yazının hatırlatılması o nu mutlu etmişti.Siz öğretmen misiniz diye sordu.şapka imalatı yapıyorum,okuyup yazmaya çalışıyorum dediğimde ismimi not etti.
Oradan uzaklaşınca kitap ve işim arasında kaldım.Herşey yarım kalıyor..
( Bir Yazar Bir İmza Günü başlıklı yazı M.Filizman tarafından 18.01.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.