1 Küçüğüm'e


          

Bu bir dosta, cana, canana velhasıl güzel olan her türlü sözcüğü taşıyan Küçüğüm'e ithafen yazılmış olan özel mi özel bir anneler günü hediyesidir. Yüreğimden geleni veriyorum sana, kelimelerim yetmezse hoş gör. Bazı anlar vardır hayatta karşı karşıya geleceğimiz; donup kalan, iz bırakan, yer eden, dert olan ve an olan! İşte tam da şu an belki de senin yazıyı okuduğun bu an benim için zamanın durduğu ve bir ömür boyu iz bırakacağı an olacaktır. Bu kadar önemsiyorum seni ve acına saygı gösteriyorum. Kifayetsiz sözlerim, bundan sonra noktayı koyduğum yerdeyim. Sadece anlamanı  bekliyorum beni, bilmeni, unutmamanı istiyorum. Evvelden ve ezelden sana aitmişim gibi yaşıyorum. Dünyanın  en güzel annesi sen olacaksın. Çünkü elinde papatyalarla anne ve babanın mezarları başında dua ediyorsun. Her anne ve baba mutlaka senin gibi bir evladı olsun ister. Sen onlar yokken dahi onları mahcup etmiyor, onlara hak ettikleri saygıyı yokluklarında dahi gösteriyorsun.

            Alkışım sana, tebriğim... İki gözüm bu satırlarım sana, mürekkebini yürek hokkamdan doldurdum. Mürekkebine akan gözyaşımdan yaş kattım ki bu hüzünden ben de nemalanayım.            Kaç gün evvelden hazırlamış papatyalarını. Anneler gününü bekliyor. Emin ol, annen seni bekliyor, açmış kollarını yolunu gözlüyor. Papatyaların kokusunu alıyor, seni özlüyor.

Ah be Küçüğüm, ne kadar incesin, vefakârsın, cefakârsın. Her şeyin üstünde ne kadar da duygusalsın. Annenin ak sütü helaldir sana.

            Her şeyin rabbimden geldiğini ve yine her şeyin ona döneceğini bilenlerdensin. Er ya da geç mutlaka her şey ona dönecektir.  Ve bir gün bir şekilde yine sevdiklerinle    beraber olacaksın. Samimiyetin ve içinde taşıdığın iman bunu sana elbet verecektir.

            Bugün anneler günü. Onsuz geçen her dakikanın ruhunda bırakmış olduğu boşluğu ve yüreğine açmış olduğu yarayı biliyorum. Ama bugün annen sana gülümsüyor, iyi olduğunu görüyor, güzelliğinin onun yansıması olduğuna şahit oluyor. İnan ki senin iyi olduğunu görüyor. Gözyaşların elbet akacak. Yüreğin mutlaka dolacak, özlem tabi ki olacak. Dünyada bundan daha büyük bir imtihan yoktur bir insana. Sabredilmek için büyük mü büyük bir yürek gerek, kocaman bir ruh lazım. Sen bunlara haiz olan ve bunu yaşamına uygulayan çok ama çok özel bir insansın. Tek değilsin asla, yalnız hiç değil, kimsesiz de değilsin. Senin en yakının rabbimdir ve onun melekleridir yoldaşın. Canın yandığında ve  kendini çok yalnız hissettiğinde dua et. Dualar karşılığını bulacaktır elbet.

            Bir kadın tanıdım. Papatyalarını hazırlamış. Annesine koşacak ve onu çok sevdiğini ve özlediğini söyleyecek. Kalkıp mezarından öpecek yavrusunu o anne! Ruhu ruhuna değecek, canı canını ısıtacak. Papatyalara gözü gibi bakıyor, onlar çok özel çiçekler ve bu pazar günü dünyanın en tatlı ve en harika annesine sunulacaklar. O anne ne mutludur ki böylesine güzel ve özel bir evlat bırakmış ardından. O anne ne güzel bir annedir ki emaneti de onun kadar güzeldir bu dünyada. Gözlerinin tam içine oturmuş olan hüzün ve yüreğinin ebedi sahibi olan anne sevgisi asla ve asla eksik olmayacak onda.

            Hüzün bakışlı, yalnız nakışlı, sözünü esirgemeyen sevdasını gizlemeyen, özünü bozmayan, deniz gözlü ve kentli Papatya! Şimdi anlıyorum neden papatyaları çok sevdiğini.

Neden papatyasız olmadığını. Ben de papatyaları çok seviyorum. Her papatya sana anneni hatırlatıyor ve her papatya bana seni hatırlatıyor. Papatyalaşalım seninle. Mevsimlerden papatyadayız, aylardan, günlerden ve anlardan... Bir adımız da papatya olsun seninle.

            Can Yücel 'e sormuşlar "Neden babana şiir yazdın da annene yazmadın?" diye. O da şöyle demiş "Anneme şiir yazacak kadar şair değilim." diye. İşte Küçüğüm, bende sana şiir yazacak kadar şair değilim.

            Sadece içimden geldiği gibi yazdım ve istedim ki bu yazdıklarımda senin gibi sıcak ve samimi olsun. Sen annene hediye ederken  papatyalarını, ben de sana hediye ediyorum hissettiklerimi. Sen nasıl unutmazsan anneni ben de unutmam öylece seni. Sen de anne yüreği, anne sevdası, anne ve papatya aşkı varken böylesine derin ve içten, bırak bende de sen aşkı olsun aynen.

( Küçüğüm'e başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 7.05.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.