TÜRK KAHVESİ

 

     Bir fincan kahvenin muhabbetiyle büyür kırk yıllık dostluk. Ateşte tüten buram buram kokusuyla nasıl da etrafına toplar herkesi usulca. Türk kahvesi ve Türk lokumu ne hoş huzur verir yabancılara. Orta şekerli bir fincan köpüklü kahvenin yanında minik, rengârenk kuş lokumu gülümseyiverir kahve bitince sırasını bekleyen bir bardak tatlı suyu yanında olunca. Tavuk suyuna çorba misali Türk kahvesine kırk yıllık muhabbet karışır tüm gayretiyle. “Kahvenin köpüğünü iyi yapamazsan evde kalırsın.’’ der büyüklerimiz utancından kızaran genç kızlara. Gönül muhabbet ister, kahve bahane.

     “Mü’min cennete kavuşuncaya kadar, kulağına gelen hayırlı söz ve hikmete doymaz.’’ hadisi fısıldandı sohbetime. Bir güzel söz, bir fincan kahveyle bir yığın sevgi masalı… Hayırlı söz, hayırlı amel, hayırlı iş, hayırlı eş ve hayırlı bir ömür dilekleriyle tutuşur dualarda şahadetler. Türk kahvesinden Türk toplumuna… Türk lokumundan Türk insanına… Sevgi emek ister, birliktelik ister ve değerleri eşleştirip çizer. Mor menekşeden pembe güle, sevgiden saygıya, dostluktan öteye… Bir fincan kahvenin hatırına bir ömürlük muhabbetiniz ola.

( Türk Kahvesi başlıklı yazı KONUK YAZAR tarafından 15.11.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.