1 Yaşam Heybemden -44-

 

** Nerede olursan ol , yüreğimdir daimi ikametgahın.


** Sessizlik çökerken geceye; bir hicazın notaları başlar yüreğimde .


** Böyle gece ve hele hava serinse ; nasıl da esiyorsun sıcacık yüreğime.


** Nazarlık gibi mavi gözlerine ne alemler yüklenmiş.. Ondan işte bunca büyüleniş.


** Alıştırdın beni kendine. Hadi gel gönlümün kentine.


** Siz hey kara bulutlar dağılın artık. Bana gökyüzümü verin .. Siz hey azgın dalgalar yeter artık dövmeniz sahilleri. Bana masmavi gözler gibi sakin denizlerimi verin...


** İşte gelmekte sabah. Tenimi sarmakta baştan sona nice umut ve hülyalarım da. Beklentiler saklanmışken zulalarda bir yerlere. Kıvılcımlar yangına dönmekte gökyüzünde. Zaman denilen ne ki , bak serilmekte bir bir ayak diplerime. Ve hayatın yırtıkları dikilmekte mahir ellerde. Yüreğimin yangınları sönüyor o harika cemalinde.


** Ah şu renk renk gözler. Bazen mavimsiye döner. Bir baksan kim bilir neler söyler.


** Sen tünellerin sonundaki aydınlığımsın.


** Hazır sessiz ve karanlıkken etraf ; şöyle bir uçuşta sana yıldızlar toplamaya gidiyorum gökyüzüne. Döndüğümde kondurmak için o güzel yüzüne.


** Sen yaşam soframın nimetisin.


** Hep hasret de benim yüreğim...


** Güzeldir Hasret... Büyütür sevdaları.. Şen 'lenir can !..


** Gözler bazen bal sarısıdır dadanmasın arılar. Hele de yuvası olmasın koyu kahverengi saçlar !..


** Bak ellerine dikip gözlerini. Ne kadar da küçükler değil mi ? Ve bak işte onca didinişlerde elde ettiğin ne varsa avuçlarında. Unutma vade bitiminde akıp gidecek, talanda olacak herşeyin bir ölümün karanlığında.


** Biran kulak ver, içinde homurdayan fısıltılara. İzin verme bir yorgan gibi üstünü örten suskunluğa. Bak uzaktan sana göz kırpan ışığın cazibesine. Bırak kan hücum etsin kılcal damarlarına bile, canlan işte. Artık veda etmelisin boş gönlüne ve geçmiş can yangınlarının küslüklerine. Yollarına dökülmüşken nice umutlar, yeniden yaşama sevinci; yakışır mı böyle mahzun ve küskünlüklere ısrar ve inatlar. Haydi sıfırla sil geçmişini ya bismillah ! Sevmenin yaşı başı zamanı olmaz ki


** Uyan artık hadi. Kendini kalmaya razı ve mahkum ettiğin yeri terk etme vakti. Aç gönlünü ve gözlerini; açıl artık bambaşka diyarlara yaşama vakti artık sevinçleri...


** Yokluktan varlığa , uykulu kalmaktan uyanmaya, razı olduklarından fazlasına, telaştan sakinliğe, durdurmaya kaygılarını ve huzura; bilmediklerini öğrenmeye ve yaşamaya gönlünce açma zamanı artık gözlerini, kanatlarını ve o ürkek yüreğini. Bırak artık meyvesiz debelenmeleri, o ince sızılarını dindirmeye ve başka bilmediğin alemlerde yaşamaya, hazır ol tanışmaya.


** Ne ki sevişmek dediğin ? Yeter mi sevmeye bir ömür yüreğin ? Sen onu söyle bebeğim !


** Gülüşlerime ortaksın.


**Gülüşlerimde ki anlamsın.

( Yaşam Heybemden -44- başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 2.12.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.