** Sinirlendikçe sustu. Sustukça sıktı dişlerini... Ve buldu kendini dişci koltuğunda, sonunda. Üstelik çıktı cebinden onca para.


** Çok başarılıydım okul sıralarında. Ne zaman sözlüye kalksam " otur. 10 ! " derdi hocalarım. Kendimi ispat ettiğim için yazılı kağıtlarımı hiç okumazlar hemen on notunu yazarlardı baş tarafa. Ama hayat bu alçaklık ve namertlik içinde " otur be yerine; sıfır " diye haykırdı tüm iyilik ve merhametlerime; kaldım sınıfta.

 

** Bülbül sesli, kuğu boyunlu , ceylan yürüyüşlü... Sanki hayvanat bahçesinden kaçmış süslü !


** Elma yanaklı, kiraz dudaklı. Sanki kadın değil yürüyen meyve ağacı !..

 

** 5 yaşını 1 ay önce geçti benim can içi torunum. El bebek gül bebek!.Bir dedi asla iki ettirilmeden !.. Yaramazlığı sonucu annemizin şiddetli azarlaması üzerine odasına çekilip kapısını kapatmış. Bir kaç dakika sonra gürültüler gelmeye başlayınca anne baba koşmuşlar merakla. Torun; oyuncakçı dükkanı haline gelmiş odasında bulduğunu şiddetle sağa sola atıyor; kulak verip dinlediklerinde hışım ve öfke ile " bir evlenip kurtulsam bunlardan " diye söylenmezmi !!! Hala kahkahalardayım vallahi ..

 


*****İlişkisi var. - ilişkisi başladı. - Serbest ilişkisi var ! gibi ilişki bildirimlere bu defa YENİ İLİŞKİSİ BAŞLADI modası dahil oldu; hemde isim bildirerek fütursuzca. Afişe edilenler yarın hüsrana uğradıklarında bunu avantaj olarak mı kaydedecekler ? Adama bakın yeni ilişki diyor elin kızınında adını teşhir ediyor. Adam ilişki konusunda uzman ve sabıkalı ya bunu nasıl lehine çeviriyor. Mesele hava atmak kendini tatmin etmek. Kaldı ki bunlar toplumda revançta. Öyle ya tecrübebe kazanıyorlar ve makbuller. Ve bu durumu merak ve hevesle işin içine yarışır gibi giriyorlar. Sevin sevilin hiç itirazımız yok. Ama sevdanızı ahlaki ve afişe etmeden yaşamak , kimseyi lekelemeden lekelenmeden o kulvarda koşmak daha ahlaki vicdani ve temiz olmazmı ?

 

 

 **** Hep yönetilen algılara esir olduk. Ne nasıl lanse ediliyorsa düşünmeden inanmak ve yaşamak moda artık. Şu facebook' un meşhur testlerine bir bakın. Hakkımızda öyle şeyler söylüyor ki ; boş ama göz göre lades .. Ruhumuzu okşuyor olsa gerek. Kimimiz kral kimimiz kraliçe.. Kim tav olmaz ki... Bir aldatmaca gidiyor alabildiğince.

( Heybemden - 47 - başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 3.12.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.