......Bir varmış bir yokmuş diye başlar kalpleri ısıtan masallar. Güneşten çok uzaklarda bir orman varmış dağların ardında. Ay ışığı ağaçların dalları arasından parçalanmış ışık huzmeleri gibi her yana dağılarak ormanın bu sessizliğini dağıtıyordu.Uzaklardan çakal ulumaları,kurt ulumaları ve baykuş sesleri birbirine karışıyordu.

......Ormanın soğuk ve ıssız olduğu bir gecede ininde uyumakta olan iri benekli ayı ormanı keskin bir bağırmayla yırtan sesle irkildi. Ne olduğunu anlamaya çalıştı, aslanın sesine benziyordu.Bulunduğu yerden çıkarak sesin geldiği yöne doğru sessizce ilerledi bir ağacın arkasında durdu.Uzaklardan bir gölgenin yavaş adımlarla kendisinin bulunduğu tarafa doğru ilerlediğini fark etti. Aslandı, ayı kükremeye başladı aslanın korkunç sesine karşılık, aslında kötü birisi değildi sadece acıkmıştı aslan ve ayı tam çarpışacakken ormanların en iyi, en akıllısı olan güzel peri İlayda aralarına girerek atladıkları anda zamanı dondurdu, tekrar zamanı devam ettirdiğinde aslan kaçtı, ayı;
-- teşekkür ederim sevgili perim İlayda;
-- ayıya neler olduğunu sordu ayı;
-- acıktım İlayda yemek yemeliyim
dedikten sonra İlayda değneğini ayıya dokundurarak önüne 10 kg et koydu ayı tam ayılara yakışır şekilde elleriyle ağzına şap Şub yemeye koyuldu .Sabahın ilk ışıklarıyla periler mis kokan rengarenk çiçeklerinden çıkarken birde ne görsünler zalim insanlar onları zengin bir kızın evine getirmişlerdi. Kız çiçekleri tek tek koklamak isteyince İlayda’nın çiçeğini koparıp koklarken İlayda çiçeğin içinden çıktı , güzel ve İlayda kadar olmasa da akıllı arkadaşları da peşinden çıktılar. Kız şaşırdı ve babasının ona oyuncak aldığını düşünerek İlayda’nın peşinden koşmaya başladı, İlayda kızın köpeğinin tasmasını alıp balkon kapısını açarak arkadaşlarıyla beraber ormana doğru kaçtılar. Artık ormanda herkes İlayda’dan korkuyor ona saygıda kusur etmiyorlardı.Çünkü İlayda ve arkadaşları ormanın koruyucusu ilan edilmişti.Bölece mutlu bir şekilde yaşamlarına devam ettiler.

Not:İlayda'nın yeni hikayelerinde görüşmek üzere.




Aleyna Nur Efiloğlu
( Peri İlayda başlıklı yazı Aleyna Nur tarafından 29.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.