Kendimi bildim bileli bizim evde yeni yılın gelişi mutlaka kutlanır. Öyle aman aman abartmayız. Ya mütevazi şekilde sevdiklerimizle evdeyizdir, ya da dışarıda yine kendi çapımızda.
İki sene önce hayatımdaki en kıymetli insan;beyzadem rahatsızdı 10 gün hastanede kaldık. 31 aralık geldiği halde doktorumuz taburcu etmiyordu. Zaten bunalmıştım gündüz iş, akşam hastane derken bir de yeni yıla hastanede mi girecektim. Üzülüp dururken aklıma bir fikir geldi “nerde değil nasıl geçirdiğim mühimdi” Sevdiğimle olduğum her yer şenlikti nede olsa…

Sıvadım kolları bir sürü plan yaptım. Gittim onlarca balon, süs malzemeleri, bir yığın yiyecek, içecek, çerez, oyun aldım.

Öncelikle saçlarıma çeki düzen verip, özenli bir makyaj yaptım. Eh lüks bir restaurantda olmayacağıma göre kırmızı eşofmanlarımı giydim. Hastanedeki odamızın kapısına mutlu yıllar harflerini yapıştırdım. Odamızı süsledim bir güzel. Her yer rengarenk balon ve ışıl ışıl süslerle süper oldu. Bizim odamızda yaşlı ve yarı felçli dedeler vardı, tabi ki refakatçi teyzeler bana bakıp bakıp “ah gençlik ah” diyorlardı. “Durun” dedim “henüz yeni başlıyoruz”.

Akşam yemeğinden sonra, hani hastaların yemek yediği arabacıklar vardır ya; onları bir güzel donattım çerezle, meyve tabakları , kendi elimle sıktığım meyve sularını doldurdum bardaklara . Tam işim bitti derken hemşireler geldi serumları takmaya . Bizim yaşlı amcalar alkol kadehi niyetine serum şişelerini şerefe kaldırdılar, en hoş olay buydu bence.

Serumlar bitince diğer odalardan yaşlı amca ve teyzeleri de çağırdım herkese tombala dağıttım. Büyük bir kalabalık saatlerce tombala oynadık hem de parasına. Sonrasında iskambilleri çıkardım. O an titreyen elleriyle müthiş oyunlar oynayan gözlerinin içi gülen insanları görmek benim için en büyük huzurdu.Okey taşlarını çalma muhabbeti ise harikaydı. Oyunu kaybeden iğne sırasında öne geçmiş oluyordu..

Sonrasında beyzademle onlarca balon hazırlayıp , çikolatalarla birlikte çocuk
servisine çıktık.Yanılmıyordum çok fazla ağlayan bebiş vardı koğuşlarda. Hepsine balon ve çiko dağıttım . Ağlayan çocukların hepsi sustu . Anneleri inanılmaz sevindi.
31 aralık 2007 de öylesine muhteşem bir yılbaşı yaşadım ki bu yazdıklarım yeterli değil anlatmaya. Ve eğlenmesine sebep olduğum ihtiyarlardan, bebişi ağlamayan annelerden bir çok hayır duası aldım. Adım ise baloncu teyze kaldı.
İşte dedim mutluluk budur.

Evet dostlar nerde değil nasıl geçirdiğimiz önemli yılbaşı akşamını
Bu senede fırsat bulabildiğim ölçüde yine minik planlarım var, bakacağız bakalım.

( sahi unutmadan beyzademin sağlık durumu şükürler olsun gayet iyi.)

Nazlı Tolun

( Sürpriz Yılbaşı başlıklı yazı NazlıKaragöz tarafından 29.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.