Görünen o ki biz hiçbir zaman Avrupalı olamadık, zaten olamayız da. Belki ileri ki yıllarda AB üyesi olabiliriz. (gel ki şuan oda pek mümkün gözükmüyor da) Ama olsak dahi bu sadece kağıt üzerinde kalacaktır. Gerçekte yine Avrupalı olamayız. 
                  Evet çok çalışırsak teknoloji, bilim ve sanat başta olmak üzere Fenni ilimler de değil seviyelerine ulaşmak onları geçebiliriz de.(bu yönde ciddi çalışmalarımızda var ülke olarak) 
Fakat İnsan hakları, özgürlük, demokrasi gibi kavramları sözde benimsemiş ama gerçekte uygulamada yoksun kalan sadece kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden bencil, iki yüzlü ırkçı, faşist bir Avrupalı olamayız biz. 

                   Çünkü; bizler özü sözü bir olan menfaatçi değil var olduğumuzdan buyana adaleti savunan mazluma kol kanat geren, güçlünün değil zayıfın yanın da yer alan gerçekte medeniyetin bağdaştığı asil Türkleriz.

                    Bu nedenle biz Avrupalı olamadık olamayız da.

(Not; Bu konuyu siyasi görüş maksatlı değil, sadece bu ülkenin vatandaşı olarak ele almak istedim.) Saygılarımla.
( Bizler Avrupalı Olamayız başlıklı yazı nefesi tarafından 12.03.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.