Yeni yıl, insanlara yenilikleri,mutlu olmayı,hayalleri ve güzelliği düşündürüyor.Peki bu yıl bize kötülükleri geritirse... o zaman havaifişeklerle,müziklerle kutladığımız, gelen kötülüklere hoşgeldin partisimi olacak.Belkide, yaklaşık bir saat önce yasadığım olay, yeni yılın kimi insanlara kötü geldiğinin habercisiydi.Bütün gün evde canım sıkılmış ve arkadaşlarımla zaman geçirmek istediğim bir gündü.Toplanabilmek anca akşam saatin de nasip oldu... Yeni ilçe olmuş küçük bir belde de yapabilecek pek birşey olmadığından, kahveye zamanı öldürmeye gittik. Dört arkadaştık. Büyük bir heycanla başladık oyun oynamaya. Birazdan yaşanacaklardan habersiz. Köyün serserilerinden Amiro girdi içeri, yüzünde sinsi bir gülümseme, selam verdi. İçime sıkıntı girmişti.Hava birden değişti ve beklenen an geldi. Bir feryat sardı ortalığı,heycan ve şaşırmışlığım ile başımı döndürdüm ve arkama baktım. Dört kişiydiler ve iki cocuk babası bir adamı dövüyorlardı. Kararmış ruhlarını ortaya çıkarmış ve iki cocuk babasını yerden yere vuruyorlardı. dört kişi arasında kaybolmuştu ve ne yapacağını şaşırmış halde kahveye girdi.Yerde iki parça olmuş bir kaban,üzerindeki pantolono yırtık pırtık olmuş,dizleri kan revan içinde,agzını kırmızı kan boyamış gözükmüyor.Yüzündeki şişlikler ve koskoca bir adamın ağlamamak için zor durduğu anlara şahit oldum.Yapabileceğim pek birşey yoktu ve çaresizce o manzarayı izlemek beni kahretti.Keşke birşey yapabilseydim,keşke engel olabilseydim."YAPAMADIM" engel olamadım,gücüm yetmedi.Bir kahve dolusu insan vardı ve onlar belki birşey yapabilirdi." YAPMADILAR" bu kadarıylada kalmadılar.Yardım dilercesine polis çağırın dedi.İkinci parti başladı bu sefer.Niye kahvenin içine giriyorsun diye ikinciye saldırdılar.O dakikadan sonra ben dayanamadım çıktım dışarı.Gitmeye koyuldum yola.Yanımda ki arkdaşı çektiler.Sana güvenebilirmiyiz dediler ? güvenmeyecek ne var dedi,belki korkuyla belki cesaretle,belkide güvenle...Polisler geliyor bu sende kalsın dediler verdiler eline bir silah sakla diye...Sonra ne oldu bilinmez.
Burada hata, kararmış beyinlerinde,acıma duygusundan yoksun,hayvandan bozma insana benzer yaratıkların, vicdansızlığı mı? Yoksa bu vahşilerin,taş devrinden kalan insanların yaptıklarına, seyirci kalan kahpelerin mi ? yada Türk milleti olarak geldiğimiz bu nokta mı ? Sorunun cevabını ben bulamadım sizce nedir ?



Not: 03.01.2010 saat 18:30 sularında tanık olduğum yaşanmış bir olaydır.22:34 te gelen habere göre dayak yiyen babayı dövenler alıp hastaney götürmüşler,polisede kafa tutmuşlar,polisler işlem yapmadan gitmişler,geldiğimiz nokta budur.
( Ne Zaman İnsan Oluruz başlıklı yazı mehmet-kacma tarafından 3.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.