Demokrasi devleti ve monarşi isteği arasında kalan ülke: TÜRKİYE...

Türkler tarih boyunca Hunlardan başlayarak Göktürklerden,Karahanlılardan,Gaznelilerden,Selçuklulardan Osmanlılara kadar monarşik bir yapıda yönetilmiştir.

Bugün demokrasi diye haykırıp monarşiyi,şeriatı yerden yere vuran kimi yazar ve aydınlarımızın geçmişlerini unuttukları,ecdadlarına saygı duymadıkları aşikardır.

Günümüz dünyasında demokrasi şarttır.Yalnız demokratik ülke olmak diğer yönetim rejimlerini,bilhassa ecdadımızın uyguladığı rejimleri yerden yere vurmak demek değildir.Bunu yapanların M.Ö 200 lü yıllardan başlayarak 1900 lü yıllara kadar,yani Hunlardan başlayarak Osmanlı'ya kadar uzanan 2000 yıllık Türk devlet yönetimini yok saydıkları açıktır.Türk devlet yönetiminde yönetimi tek elde toplamak gerektiğinde doğu-batı diye ikiye ayırmak esastır.En azından devlete başkaldırı ve iç karışıklıklar daha az oluyor ve bu gibi durumların önlenmesi de kolay oluyordu.

Türkiye'm...Akdeniz'den Karadeniz'ine,Palandöken'inden Toroslar'ına,Anadolu kısmından Avrupa kısmına kadar gözde ülke Türkiye'm...

Bugün demokrasi adı altında devlete hakaretler yağıyor,destek olmak yerine köstek olmalar görülüyor.Bu mudur demokrasi?Eğer demokrasi;

*Devletin başbakanına hakaret edebilmekse,

*Partilerin kuyu kazma meselesi ise,

* Terörle mücadelede kırk parçaya bölünmekse,

*Kendi çıkarını ülkenin çıkarından önde tutmaksa,

*Saçı açık diye küfretmek,saçı kapalı diye dalga geçmekse

kusura bakmayın demokrasi bizim işimiz değil...




( Demokratik Devlet Ya Da Monarşi İsteği başlıklı yazı serker tarafından 5.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.