1 Allahın İnsanları İki Defa Öldürmesi Ve İki Defa Diriltmesi Nedir

Makale / Araştırma

Eklenme Tarihi : 28.02.2018
Okunma Sayısı : 1329
Yorum Sayısı : 0

ALLAH’ın insanları “İKİ defa ÖLDÜRMESİ ve İKİ defa DİRİLTMESİ” nedir? Kur’ân-ı Kerim’de bahsi geçen bu ölüm  ve dirilme ne anlama geliyor.?

Allahû Tealû buyuruyor:

40/MU’MIN-11: Kâlû rabbenâ emettenesneteyni ve ahyeytenesneteyni, fa’terafnâ bi zunûbinâ fe hel ilâ hurûcin min sebîlin.
Dediler ki: “Rabbimiz, bizi iki kere öldürdün ve iki kere dirilttin. Artık günahlarımızı itiraf ettik. Bundan sonra (buradan) çıkmaya bir yol var mı?”

Allahû Tealâ insanları vakti gelince öldürür. Ölüm melekleri gelirler, insanları öldürürler. Hepimiz öleceğiz. Ölüm geldiğinde şu dünyada yaşamakta olan herkes ölecektir. Bu, birinci ölümdür.

 

2/BAKARA-28: Keyfe tekfurûne billâhi ve kuntum emvâten fe ahyâkum, summe yumîtukum summe yuhyîkum summe ileyhi turceûn(turceûne).

Allah'ı nasıl inkâr edersiniz? (Kıyamet günü sur'a üfürüldükten sonra) siz ölü idiniz. Sonra sizi (kıyamet günü) diriltti. Sonra sizi (sur'a ikinci defa üfürüldüğünde) öldürecek. Sonra sizi (sur'a üçüncü defa üfürüldüğünde) diriltecek. Sonra (İndi İlâhi'de) O'na döndürüleceksiniz.

Kıyâmet günü yaşamakta olanlar için de aynı şey söz konusudur.

 

74/MUDDESSİR-8: Fe izâ nukıre fîn nâkû(nâkûri).

Artık Nâkûr'a (Sur Borusu'na) üflendiği zaman.

 

Kıyâmet günü yaşarken kıyâmet sebebiyle, sur’a birinci üfürülüşünde herkes öldürülecektir.

 

79/NÂZİÂT-7: Tetbeuher râdifeh(râdifetu).

Arkasından gelen (ikinci sarsıntı), onu (1. sarsıntıyı) takip edecek.

 

Bundan sonra gene sur’a bu birinci defa üfürülüşünde zaman geriye doğru dönmeye başlayacağı için, yani Allah’ın kâinata verdiği kinetik enerji sona ereceği ve zaman geriye doğru döneceği için, ilk canlananlar kıyâmet günü ölenler olacaktır. 1. ölüm, dünya üzerindedir ve gene 1. dirilme dünya üzerinde olacaktır. Kıyâmet günü yaşayanlar ise ilk canlananlardır.
Zaman geriye doğru giderken, daha eski devirlerde yaşayanların hepsi, zaman kendi yaşadıklara çağa ulaştığında yeniden canlanacaklardır. Mezarlarından dirilerek; hareket halinde çıkacaklardır ortaya. Bu, birinci dirilmedir.

 

39/ZUMER-68: Ve nufiha fîs sûri fe saıka men fîs semâvâti ve men fîl ardı illâ men şâallâh(şâallâhu), summe nufiha fîhi uhrâ fe izâhum kıyâmun yanzurûn(yanzurûne).

Ve sur'a üfürülmüş, Allah'ın diledikleri hariç, göklerde ve yerde olanlar ölmüşlerdir. Sonra ona (sur'a) bir defa daha üfürüldüğü zaman onlar ayağa kalkarak bakınırlar.

 

54/KAMER-7: Huşşe’an ebsâruhum yahrucûne minel ecdâsi keennehum cerâdun munteşir(munteşirun).

Kabirlerden, gözleri dehşete düşmüş olarak çıkarlar. Sanki onlar, etrafa yayılan çekirgeler gibidir.

 

75/KIYÂME-8: Ve hasefel kamer(kameru).

Ve Ay karardığı (zaman).

75/KIYÂME-9: Ve cumiaş şemsu vel kamer(kameru).

Ve Güneş ve Ay birleştirildiği (zaman).

 

21/ENBİYÂ-104: Yevme natvis semâe ke tayyis sicilli lil kutub(kutubi), kemâ bede’nâ evvele halkın nuîduh(nuîduhu), va’den aleynâ, innâ kunnâ fâılîn(fâılîne).

O gün, kitapların yazılı sayfalarını dürer gibi semayı düreceğiz. Onu ilk defa halketmeye başladığımız gibi (eski durumuna) iade edeceğiz (geri döndüreceğiz). Bizim üzerimizde bir vaaddir. Muhakkak ki (bunu) yapacak olan, Biziz.

Sonra bütün bu insanlar kıyâmetin kopmasını müteakiben evvelâ Mahşer Meydanı’nda toplanacaklardır. Mezarlarından yükselenler, dünyada yerçekimi kuvveti olmadığı için yerçekimi sadece Mahşer Meydanı’nda olduğu için bütün kâinattaki insanlar oraya ulaşacaklardır.

 

14/İBRÂHÎM-48: Yevme tubeddelul ardu gayrel ardı ves semâvâtu ve berezû lillâhil vâhıdil kahhâr(kahhâri).

O gün arz (yeryüzü) ve semalar, başka bir hale döndürülür (döndürülmüş olur). Ve onlar, Vahid (bir) ve Kahhar olan Allah'ın huzuruna çıkmış olurlar.

 

Orada sur’a ikinci defa üfürülecektir. Oraya gelmiş olan kâinattaki, bütün devrelerdeki insanlar ikinci defa ölecektir. Sonra sur’a üçüncü defa üfürülecektir. Ve bütün bu insanlar ikinci defa dirilecektir.

 

81/TEKVÎR-7: Ve izen nufûsu zuvvicet.

Ve nefsler eşleştirildiği (fizik vücutla birleştiği) zaman.

 

Kainatlar tamamen yok olmuştur ve berzah alemi de yok olduğu için nefsler mahşer meydanında ikinci defa dirilen fizik vücutlara gelerek,her vücut dünyada sevva edildiği ve  birlikte bir ömür yaşadığı kendi bedenine otomatikman tekrar gireceklerdir.

 

78/NEBE-39: Zâlikel yevmul hakk(hakku), femen şâettehaze ilâ rabbihî meâbâ(meâben).

İşte o gün (mürşidin eli Hakk'a ulaşmak üzere öpüldüğü ve ona tâbî olunduğu gün), Hakk günüdür. Dileyen (Allah'a ulaşmayı dileyen) kişi, kendisine Rabbine ulaştıran (yolu, Sıratı Mustakîm'i) yol ittihaz eder. (Allah'a ulaşan kişiye Allah) meab (sığınak, melce) olur.

 

Ruhlar mı?

O yaşarken Allaha ulaştırıldı veya öldükten sonra ölüm melekleri tarafından Allah’a götürüldü.ve Allah ruha meab yani sığınak oldu.

Birinci ölüm ve birinci dirilme bu dünyada; ikinci ölüm ve ikinci dirilme Mahşer Meydanı’nda tahakkuk eder.

Allah razı olsun.

 

BURHAN AKSU

( Allahın İnsanları İki Defa Öldürmesi Ve İki Defa Diriltmesi Nedir başlıklı yazı mihrimah tarafından 28.02.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.