1 Allahın Ayetleriyle Kavga Ve Alay Edenlerle Oturmayın

Makale / Araştırma

Eklenme Tarihi : 9.03.2018
Okunma Sayısı : 1035
Yorum Sayısı : 0

  ALLAH’IN AYETLERİYLE KAVGA VE ALAY EDENLERLE OTURMAYIN

          Allah’ın ayetleri ve devrin imamı konusunda eğer sizinle tartışmaya kalkarlarsa, biz Allah’a teslim olanlarız ve ayetleri ile amel edenleriz diyerek orada durmayın ve oradan ayrılın.

3/ÂLİ İMRÂN-20: Fe in hâccûke fe kul eslemtu vechiye lillâhi ve menittebean(menittebeani), ve kul lillezîne ûtûl kitâbe vel ummiyyîne e eslemtum, fe in eslemû fe kadihtedev, ve in tevellev fe innemâ aleykel belâg(belâgu), vallâhu basîrun bil ibâd(ibâdi).                                                                                                                                    Bundan sonra eğer seninle tartışırlarsa o zaman onlara de ki: "Ben ve bana tâbi olanlar vechimizi (fizik vücudumuzu) Allah'a teslim ettik. O kitab verilenlere ve ümmîlere: "Siz de vechinizi (fizik vücudunuzu) (Allah'a) teslim ettiniz mi?" de. Eğer teslim ettilerse, o taktirde, hidayete ermişlerdir. Ve eğer yüz çevirirlerse, o zaman sana düşen sadece tebliğdir. Ve Allah, kullarını en iyi görendir.

2/BAKARA-139: Kul e tuhâccûnenâ fîllâhi ve huve rabbunâ ve rabbukum, ve lenâ â’mâlunâ ve lekum a’mâlukum ve nahnu lehu muhlisûn(muhlisûne).                                                                 De ki: “Allah hakkında bizimle mücâdele mi ediyorsunuz? Ve O, bizim de Rabbimizdir, sizin de Rabbinizdir. Ve, bizim amellerimiz bize, sizin amelleriniz de size aittir. Ve biz, ona muhlis olanlarız (dîni O'na hâlis kılanlarız).”

          Allah'a ulaşmayı dilemekten haberdar olmayan insanlar Peygamber Efendimiz (S.A.V) ile mücâdele ediyorlar. Peygamber Efendimiz diyor ki: "Bir tane Allah var ve O, bizim de Allah’ımızdır sizin de Allah’ınızdır. Bizim amellerimiz bize aittir bizi kurtaracaktır, sizin amelleriniz de size aittir ama sizi kurtaramayacaktır. Biz Allah'a karşı ihlâs sahibi (daimî zikrin sahibi olduktan sonra ve yerin melekûtunu gördükten sonra, göklerin melekûtunu da görenleriz) olmuş olanlarız."

          Peygamber Efendimiz (S.A.V) ve sahâbenin bir kısmı bu ayetlerin muhtevası içerisinde daimî zikre ulaşmışlar ve nefslerindeki bütün afetleri yok ettikleri için muhlislerden olmuşlardır.

          İnsanlar Allah'a ulaşmayı diledikleri zaman kurtuluş mümkündür. Bugün de İslâm'ı yaşadıklarını düşünen insanlar, Allahütealâ'nın 12 defa farz kıldığı Allah'a ulaşmayı dileme ve Allah'a teslim olma konusuna şiddetle karşı çıkıyorlar.

          Ve bizimle mücâdele ediyorlar, tıpkı 14 asır evvel sahâbe ile mücâdele ettikleri gibi...

4/NİSÂ-140: Ve kad nezzele aleykum fîl kitâbi en izâ semi’tum âyâtillâhi yukferu bihâ ve yustehzeu bihâ fe lâ tak’udû meahum hattâ yehûdû fî hadîsin gayrih(gayrihî), innekum izen misluhum, innallâhe câmiul munâfikîne vel kâfirîne fî cehenneme cemîâ(cemîan).          Ve O (Allah), Kitapta (Kur'an'da) size şöyle indirmişti: “Allah'ın ayetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman artık, ondan başka bir söze dalıncaya kadar, onlarla beraber oturmayın. Aksi taktirde (eğer onlarla beraber oturursanız) mutlaka siz de onlar gibi olursunuz. Muhakkak ki Allah, münafıkların ve kâfirlerin hepsini cehennemde toplayacak olandır.

6/EN'ÂM-68: Ve izâ reeytellezîne yahûdûne fî âyâtinâ fe a’rıd anhum hattâ yahûdû fî hadîsin gayrih(gayrihî), ve immâ yunsiyennekeş şeytânu fe lâ tak’ud ba’dez zikrâ meal kavmiz zâlimîn(zâlimîne).                                                                                                                                  Ayetlerimiz hakkında (alaylı) konuşmaya dalanları gördüğün zaman, ondan başka bir söze geçinceye kadar artık onlardan yüz çevir. Ama şeytan sana unutturursa, hatırladıktan sonra artık o zalimler topluluğuyla beraber oturma.

          Ayet-i kerimede ne zaman Allah'ın ayetleri ile alay edenleri görürseniz, onlarla beraber oturmayın, onlara ortak olmayın buyurulmaktadır. Allahütealâ, "Zamanınızı boşa harcamayın, Allahütealâ'nın güzelliklerini onlara anlatmak için orada bulunun ve anlatmaya çalışın. Eğer sizi dinlemiyorlarsa, onlarla beraber oturmayın." buyuruyor.

 

Allah razı olsun.

Burhan AKSU

 

( Allahın Ayetleriyle Kavga Ve Alay Edenlerle Oturmayın başlıklı yazı mihrimah tarafından 9.03.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.