Makale / Araştırma

Eklenme Tarihi : 28.04.2018
Okunma Sayısı : 1365
Yorum Sayısı : 0

HAZRETİ HIZIR VE ŞEYTAN,

          Hz. Hızır aleyhisselam insanlardandır ve insanlara Allah’ın dilemesiyle pozitif yönde vermiş olduğu görevini kıyamete kadar yerine getirecektir.

27/NEML-40: Kâlellezî indehu ilmun minel kitâbi ene âtîke bihî kable en yertedde ileyke tarfuk(tarfuke), fe lemmâ reâhu mustekırran indehu kâle hâzâ min fadlı rabbî, li yebluvenî e eşkur em ekfur(ekfuru), ve men şekere fe innemâ yeşkuru li nefsih(nefsihî) ve men kefere fe inne rabbî ganiyyun kerîm(kerîmun).                                                                                 Kitaptan ilmi olan kişi (Hızır A.S): “Ben onu, sen gözünü açıp kapamadan önce sana getiririm.” dedi. (Süleyman A.S) böylece onun yanında (önünde) durduğunu görünce: “Bu Rabbimin bir fazlıdır (lütfudur), ben şükredecek miyim yoksa küfür (nankörlük) mü edeceğim diye beni imtihan etmek için.” dedi. Ve kim şükrederse sadece kendi nefsi için şükreder. Ve kim küfrederse o taktirde muhakkak ki benim Rabbim Gani'dir, Kerim'dir.

          Bir tayyi mekân olayı söz konusu...

          Hızır (A.S)'a Allah'ın verdiği ilmi ledun, Allah'ın katından bir gizli ilimdir. Allah muhakkak ki her şeye kaadirdir. Bir tarafta cinlerden bir ilme sahip olan ifrit, öbür tarafta insanlardan bir ilme sahip olan Hızır (A.S) var. Hızır (A.S), Hz. Süleyman devrinde de Hz. Musa devrinde yaşadığı gibi şimdi de var. Başlangıcının ne zaman olduğu bilinmiyor ama bütün devirlerde yaşadığı anlaşılıyor.

          Şeytan ise cinlerdendir ve kıyamet gününe kadar verilmiş zaman ve yetkiyle negatif yönde çalışmasını sürdürecektir. Bazı Kur’an’dan habersiz hikayelerle din öğrenmiş olan din adamları ve Müslümanlar hakkında açık ayet olduğu halde şeytanın melek olduğunu iddia etmektedirler.

18/KEHF-50: Ve iz kulnâ lil melâiketiscudû li âdeme fe secedû illâ iblîs(iblîse), kâne minel cinni fe feseka an emri rabbih(rabbihî), e fe tettehızûnehu ve zurriyyetehû evliyâe min dûnî ve hum lekum aduvv(aduvvun), bi'se liz zâlimîne bedelâ(bedelen).                                    Ve meleklere, “Âdem'e secde edin.” demiştik. İblis hariç, hemen secde ettiler. O cinlerdendi. Böylece Rabbinin emrini (yapmayarak) fıska düştü. Hâlâ onu ve onun zürriyyetini (neslini), onlar sizin düşmanınız (olduğu halde), Benim yerime dostlar mı ediniyorsunuz? Zalimler için ne kötü bir bedel (cehennem).

          Âdem (A.S) yaratıldığı zaman Allahütealâ'nın huzurunda melekler ve cinler vardı. Bu cinlerden bir tanesi de iblisti. Cinler iki gruba ayrılırlar:

          Birinci grup, cin olarak vasıflandırılanlardır.

          İkinci grup, aslında cindir ama şeytanlar olarak vasıflandırılırlar.

          İblis ve iblisin kabilesi şeytanlardır. Cinlerin bedenleri dumansız ateşten yani enerjiden yaratılmıştır. Cinler de şeytanlar da enerji bedenlerin sahibidirler.

          İnsan hayatı ise Âdem (A.S)'dan başladı ve Adem (A.S) topraktan yaratıldı. Onun kaburga kemiğinden de Havva Annemiz yaratıldı.

          Öyleyse iblis secde etmeyip sonra da kendini müdafaa ederken fizik vücutlarını mukayese etmektedir.

15/HİCR-33: Kâle lem ekun li escude li beşerin halaktehu min salsâlin min hamein mesnûn(mesnûnin).                                                                                                                              (İblis:) “Ben, hamein mesnun (standart bir şekil verilmiş, organik dönüşüme uğramış) olan salsalinden halkettiğin bir beşere secde etmem (eden olmam).” dedi.

          Şeytanın sülâlesi kıyâmete kadar devam edecektir. İblis veya soyundan kabilesinden şeytan veya şeytanlar devamlı insanlarla birliktedirler ve insanları Allah'ın yolundan saptırmaya çalışırlar.

 

Allah razı olsun…

Burhan AKSU

( Hazreti Hızır Ve Şeytan, başlıklı yazı mihrimah tarafından 28.04.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.