Makale / Araştırma

Eklenme Tarihi : 11.05.2018
Okunma Sayısı : 1173
Yorum Sayısı : 0

HZ. HAVVA HZ. ÂDEM’DEN YARATILMIŞTIR.

     Bir erkekten bir hanım yaratılabilir ama bir kadından bir erkek yaratılamaz. Çünkü bilimsel olarak İki tür cinsiyet kromozomu vardır. Bunlardan birine X kromozomu ve diğerine Y kromozomu adı verilir. Bu kromozomlar, cinsiyeti dişi veya erkek olarak belirler. Kadınlarda normalde iki X kromozomu (XX) bulunur. Kadınlar bir X kromozomunu annelerinden, diğer X kromozomunu babalarından kalıtım yoluyla alırlar. Erkeklerde normalde bir X ve bir Y kromozomu vardır (XY). Erkekler X kromozomunu annelerinden ve Y kromozomunu babalarından alırlar. Bu Allah’ın normal şartlarla yaratılış kanunudur. O isterse annesiz babasız da yaratabilir. Allah her şeye kaadir.

     İşte bu yüzden Hz. Âdem Hz. Havva’dan yaratılmıştır çünkü doğurgan olan kadındır diyenler yanılmaktadırlar. Allah’ın Kur’an’da belirttiği gibi Hz. Havva Hz. Âdem’den yaratılmıştır.

4/NİSÂ-1: Yâ eyyuhen nâsuttekû rabbekumullezî halakakum min nefsin vâhidetin ve halaka minhâ zevcehâ ve besse minhumâ ricâlen kesîran ve nisâe(nisâen), vettekûllâhellezî tesâelûne bihî, vel erhâm(erhâme) innellâhe kâne aleykum rakîbâ(rakîben).

Ey insanlar, Rabbiniz'e karşı takva sahibi olun. O ki, sizi bir tek nefsten (Âdem Aleyhis selâm'dan) yarattı. Ve ondan zevcesini yarattı ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yaydı. Ve O'nunla (O'nun adı ile) birbirinize dilekte bulunduğunuz Allah'a karşı takva sahibi olun ve rahimlerden (akrabalık haklarından) sakının. Muhakkak ki Allah, sizin üzerinizde murakıbtır (sizi kontrol edendir).

     Allahütealâ "rahimlerden sakının’ buyurmakla, zinadan sakınmanın farziyetini ortaya koymaktadır. Soy ve nesilin yozlaşmaması, karışmaması Allah’ın huzurunda evlenmiş olan çiftlerden, gayri meşru çocukların türememesi, bu emre riayet etmekle mümkündür.

     Allah alîmdir ve hakîmdir.

4/NİSÂ-17: İnnemet tevbetu alallâhi lillezîne ya’melûnes sûe bi cehâletin summe yetûbûne min karîbin fe ulâike yetûbullâhu aleyhim ve kânallâhu alîmen hakîmâ(hakîmen).

Fakat Allah'ın kabul edeceği tövbe, cahillik ile bir kötülük yapıp sonra, hemen tövbe edenler içindir ki, işte onlar, Allah'ın, tövbelerini kabul ettiği kimselerdir. Ve Allah Alîm'dir, Hakîm'dir.

 

Allah razı olsun.

Burhan AKSU

( Hz. Havva Hz. Âdem’den Yaratılmıştır. başlıklı yazı mihrimah tarafından 11.05.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.