Makale / Araştırma

Eklenme Tarihi : 2.06.2018
Okunma Sayısı : 1243
Yorum Sayısı : 0

MAHŞER MEYDANINDA CENNETE VE CEHENNEME UYGUN VÜCUTLARLA TEKRAR YARATILMA.

          Peygamber Efendimize bir gün ihtiyar bir kadın gelir ve “ya Resulüllah ben cennete gidecek miyim diyerek sorar? Peygamber Efendimiz s.a.v gülerek cevap verir. Hayır ihtiyar kadınlar cennete giremeyecek. Bunun üzerine yaşlı kadın çok üzülür. Peygamber efendimiz gülümseyerek ihtiyar olarak değil, genç olarak girecektir” deyince yaşlı kadın çok mutlu olur.

          Kıyametten sonra herkes yeniden dirilecek ve mahşer meydanında toplanıp insanlar tekrar öldürülerek yeni vücutlarla tekrar yaratılacaklardır. Çünkü bu bedenlerle cennet ve cehennem hayatının yaşanması mümkün değildir. Bir rivayete göre 19 yaşında veya başka bir rivayete göre 33 yaşında olarak bütün insanlar cennet ve cehennem hayatını yaşamaya uygun yeni enerji bedenlerle yaratılacaklardır.

14/İBRÂHÎM-48: Yevme tubeddelul ardu gayrel ardı ves semâvâtu ve berezû lillâhil vâhıdil kahhâr(kahhâri).                                                                                                                             O gün arz (yeryüzü) ve semalar, başka bir hale döndürülür (döndürülmüş olur). Ve onlar, Vahid (bir) ve Kahhar olan Allah'ın huzuruna çıkmış olurlar.

          Kıyâmet günü birinci sur'a üfürülünce, bütün insanlar Allah'ın huzuruna ulaşacaklar ve zaman önce duracak sonra geriye dönecektir.

          Allahütealâ'nın dizaynı içerisinde zaman, bütün insanların yaşadığı devirlere geri döndüğünde o anda yaşamakta olan insanların hepsi yaşıyor olacaklardır. Mezarlarından canlanıp yükselerek İndi İlâhi'den evvel, Mahşer Meydanı'nda toplanacaklardır. Kıyâmet günü yaşamakta olanlar da o anda orada öleceklerdir. Ondan evvel ölmüş olanların hepsi zaten ölmüşlerdir. Bu birinci ölüm ve birinci dirilmedir.

         Sur'a ikinci defa üfürülünce, bütün insanlar ikinci defa öleceklerdir. Sonra tekrar canlandırılarak, her biri aynı yaşta, cennet veya cehennem hayatını yaşayacak hüviyette bir iç organlar sistemiyle, enerji beden olarak, yeniden hayata geri döndürülecekler yani diriltileceklerdir. Bütün nefsler berzah âlemlerinden gelecek, fizik vücutlarının içine gireceklerdir.

          İşte Allahütealâ bu ayette, semaların ve yerin başka bir hüviyete dönüşeceğini ve bütün insanların da Allah'ın huzuruna çıkacağını ifade etmiştir.

2/BAKARA-28: Keyfe tekfurûne billâhi ve kuntum emvâten fe ahyâkum, summe yumîtukum summe yuhyîkum summe ileyhi turceûn(turceûne).                                                Allah'ı nasıl inkâr edersiniz? (Kıyamet günü sur'a üfürüldükten sonra) siz ölü idiniz. Sonra sizi (kıyamet günü) diriltti. Sonra sizi (sur'a ikinci defa üfürüldüğünde) öldürecek. Sonra sizi (sur'a üçüncü defa üfürüldüğünde) diriltecek. Sonra (İndi İlâhi'de) O'na döndürüleceksiniz.

40/MU'MİN-11: Kâlû rabbenâ emettenesneteyni ve ahyeytenesneteyni fa’terefnâ bi zunûbinâ fe hel ilâ hurûcin min sebîl(sebîlin).                                                                                   (Kâfirler) dediler ki: "Rabbimiz, bizi iki kere öldürdün, iki kere dirilttin, böylece günahlarımızı itiraf ettik. Artık (buradan) çıkmaya bir yol var mı?"

          İki defa ölüm, iki defa dirilme... Herkes normal standartlarda eceli geldiği zaman ölür, ölüm melekleri gelirler ve o kişinin ruhunu kabzederler. Evvelâ mitekondrilerin elektrik üretimini durdururlar, kontağı kapatırlar. Elektrik enerjisi üretilmeyince, beyinden başlayan bir ölüm bütün vücuda yayılır, kişi ölür. Ruhu ve nefsi bünyesinde tutamaz. Artık o vücut, ruhun ve nefsin o vücudun içine girmesine müsait bir mekân olma vasfını kaybetmiştir. Sadece ruha da nefse de mekân olamayacak bir görüntü haline gelmiştir. Bu sebeple nefs de ruh da vücudu terk ederler. Bu terkin sonunda ruh, Azrail (A.S) veya onun yardımcıları olan ölüm melekleri tarafından 7 gök katının kapıları açılarak Sidretül Münteha'ya kadar yolculuk eder. Ve Sidretül Münteha'dan sonra melekler yukarı çıkamazlar; ruhun kendisi Allah'a ulaşır. Bu ulaşma ölümden sonra ruhun Allah'a ulaşmasıdır. Ölüm olayında ruh, vücuttan ayrılır. Bu, dünya üzerindeki birinci ölümdür.

          Kıyâmet günü ise bütün âlemlerde yaşamakta olan insanlar sur'a birinci defa üfürüldüğünde ölürler. Kıyâmetten evvel yaşayıp ölenler zaten ölmüşlerdir. Kıyâmet günü yaşayanlar da o gün ölürler. Âdem (A.S)'a kadar herkes, zaman geriye doğru giderken dirilir (birinci ölüm ve birinci dirilme). Zaman geriye doğru hareket eder ve başa, sıfır noktasına dönünceye kadar yaşamakta olan, vaktiyle yaşamış olan bütün insanlar, zaman kendilerine ulaştığında tekrar hayata geri dönerler; çünkü o zaman onlar zaten hayattaydılar. Sonra bulundukları noktada yerçekimi kuvveti olmadığı için, mahşer meydanına doğru yerden yükselirler, oraya ulaşırlar.

         Sur'a ikinci defa üfürüldüğünde dirilmiş olan kişilerin hepsi yeniden ölür. Bu, Mahşer Meydanı'nda olur.

          Sur'a üçüncü defa üfürüldüğünde insanların hepsi aynı yaşta olmak üzere, cennet ve cehennem hayatını yaşayacak olan enerji bedenlerle yeniden yaratılırlar. Cinler ve şeytanlar enerji bedenle yaratılmışlardır ama insan, topraktan yaratılmıştır. Kişiler ikinci defa diriltilmişlerdir. İki defa ölmüşler ve iki defa diriltilmişlerdir. Sonra nefsler fizik vücutlara girerler.

          Ondan sonra İndi İlâhi'ye ulaşılır, herkes amel defterini görür. Kazandıkları derecelere göre kitaplar insanlara sağlarından veya sollarından verilir. Herkes önce cehenneme gider sonra, cennete gidecekler oradan ayrılarak cennete ulaşırlar.

56/VÂKIA-61: Alâ en nubeddile emsâlekum ve nunşiekum fî mâ lâ ta’lemûn(ta’lemûne).         Sizin (dünya hayatındaki) emsallerinizi (bedenlerinizi), (ölümle) değiştirmemiz ve (ahiret âlemi için) sizi, bilmediğiniz bir şekilde (yeniden) yaratmamızda (Bizi geçecek yoktur).        

56/VÂKIA-35: İnnâ enşe’nâ hunne inşââ(inşâen).                                                                  Muhakkak ki Biz, onları yeni bir inşa (yaratılış) ile inşa ettik (yarattık).

          Yemin sahiplerini yeni bir inşa ile inşa ettik ifadesi ile Allah şunu anlatıyor. Kıyâmet günündeki fizik vücutların ilk ölümlerinden sonra diriltilip, ikinci defa ölmelerinden sonra, ikinci defa yeni bir enerji beden olarak diriltilmeleri ifade buyruluyor. Cennet veya cehennem hayatını sonsuza kadar yaşayacak hüviyette Allah yeniden cesetleri inşa ediyor.

          Kadınlar da yeni bakireler olarak yeni bedenleriyle yaratılacaklar.

56/VÂKIA-36: Fe cealnâ hunne ebkârân(ebkâren).                                                                    Böylece Biz, onları bakireler kıldık.

         Bütün fizik bedenleri yepyeni bir şekilde sonsuz bir hayatı yaşamak üzere inşa ettiği zaman hanımları bakireler olarak yaratıyor.

56/VÂKIA-37: Uruben etrâbâ(etrâben).                                                                                       Eşlerine düşkün, aynı yaşta olarak.

          Bu bakireler eşleri olan cennetlik erkeklere düşkün hanımlar hüviyetinde, eşleriyle aynı yaşta yeniden yaratılıyor.

 

Allah razı olsun.

Burhan AKSU

 

( Mahşer Meydanında Cennete Ve Cehenneme Uygun Vücutlarla Tekrar Yaratılma başlıklı yazı mihrimah tarafından 2.06.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.