1 İmkansız Aşkın Anatomisi
bir gün bir akşam üzeri..günlerden bir perşembe akşamıy dı,her zaman gittiğim yere musikiye gitmek için yola çıktım ve her zaman erken vakit evden çıkar bir iki el dostlarla degerli arkadaşlarla okey yapar dersime öyle girerdim.

Uzun zaman olmuştu oraya gideli. ama kadermi alın yazısımıydı bilemedim..ve şimdiye kadar hiç karşılaşmadığım ,o gün oraya gelen uzun boylu karayağız birinin kafeden içeri girdiğini gördüm, rahat tavırları ile o mekana aşina olduğu ,gerek sözleri ile gerekse selamlaşması ile belliydi..ben içerde bir masada okey oynuyordum..ve diyorum ya bu bir kader olmalıki..o kadar arkadaşını bırakıp ta, o yabancının yanıma yaklaştığını ve benim atam arkamda sağ tarafımda yerini aldığını ve bizi izlemeye başladığın gördüm, o arada bir başkasıda tam karşımda oturuyordu.. dikatimi çeken tek şey ise karşımdaki yabancıyla arkamda sağ tarafımda oturan yabancının kaş göz işareti idi ,kimdi bunlar ve neden biri karşımda diğeri arkamda idi..oyun devam ederken kafamı hafif sağ tarafıma cevirdiğim zaman, o yabancının bir anda bana bakmakta olduğunu ve o anda gözlerini benden kaçırmasını yakaladım...şaşırmıştım..nedenlerle kafam dağılmış ve bu arada saatimi de doldurmuştum..oyunuda kaybetmiştim tabi..hesabımı ödeyerek musade istedim ve yerimden kalktım .

Elimde kitablarımla kapıdan tam çıkarken nedense hiç yapmadığım bir şeyken bir anda arkama şöyle bir bakma gereği duyduğumda ,o yabancının benden yine bakışlarını kaçırdığını gördüm.. ve aklım karışık bir şeklide derse girdiğim zaman, o ilk bakışma sahnesi içime çok farklı bir duygu ile yerleşmişti bile , dersim ne şekilde nasıl bitti anlamadım..ders çıkışı evime yol aldığım zaman, ve , evde ,vede gece boyunca aklımı kurcalayan tek şey vardı o bakışlar.. ve o bakışların sahibi kimdi oldu..

Aradan evde gecen bir gün boyunca hiç aklımdan çıkmadı o yabancının o ürkek ve kacamak bakışları..ve ikinci günü oraya gittiğimde yine arkadaşlarla oyun çay sohbet derken saat 5 gibi kafenin kapısından içeri geldiğini gördüm..içimde o anda hala tarifini yapamadığım çok farklı bir duygunun içimde yer aldığını hissettim..bir iki kaçamak bakış sonrası ,zaman dolmuş eve gelme vakti olmuştu ve evime geldim fakat aklım hala kafede idi..aradan bir hafta kadar zaman geçti..hiç gitmedim ve görmedim ama,aklımdan da çıkmamıştı ..ne bakışları nede o yabancının kendisi

Günlerden pazartesi idi her zaman ki gibi hazırlandım ve evden çıktım..ayaklarımın alışkanlığı olsa gerek kısa bir zaman sonra yine aynı yerde idim ve beni bekleyen sadece arkadaşlarımın olmadığını farkettim,benim oturduğum her zamanki masama yakın bir yerde yüzü bahce girişine dönük bir şekilde o yabancının oturduğunu gördüm..arkadaşlarla selamlaşma derken , oyun sırasına gelmışti ve benim gitme derse girme saatim 6 idi ve oyuna başladık..o yabancı hiç tereddüt etmeden benim masama gelmiş bizi izlemeye devam ediyordu..ve karşımda idi ve yüzüme hiç aleni bakmıyordu bakmıyordu..

benim oyun arkadaşlarıma konuştuğum da sözlerimi dinlediğini ve arada sözlerime tebessüm ettiğini farkettim..hatta bir kere de kendinden raatsız olduğuma dair bir tavırla..ya buraya da ne çok yabancı doldu dedim..kim filan deselerde ben o alaylı ve asi bakışımla gözlerimi onun yüzüne cevirmiş yüz ifadesini çözmeye çalışıyordum ve sukunet ti sonrası..aradan 2 saatten fazla zaman geçti oyun bitti ve içtiğim son bir bardak cayla gitmek için hazırkanırken..yabancının iyi akşamlar diyerek çıkıp gittiğini gördüm umursamadım ve cevapta vermedim..fakat işin tuhaf yanı marur ve sakin bir duruşu vardı farkındaydım..

ve herkese iyi akşamlar dediğim zaman iyi dersler kendini özletme diye selamlaştık ve derse gitmek için kapıdan çıktım ağır durgun bir hal içindeydim kafama takılanın ne olduğunu bile bilemez bir eda ile yavaş yavaş dersaneye dogru giderken o yabancının gitmediğini ve köşede sanki beni bekler durumda hatta çok minik adımlarla uafak ufak ilerlediğini gördüm..o anda nedense içime garip bir dugu çöreklendi ,sanki farkında olmadan sahipsiz bir kurşun yaralıyordu beni inceden inceye ..yabancı önde ben bir adım arkasında aynı yöne doğru ilerledik bir süre..içimden işin gırgırına varıp kendimce ..buyur bakalım buda benimle aynı derse girecek olmasın diye de kendimce için için gülüyordum..ve bir süre sonra ben dershanemin önüne gelmiştim yabancı bir adım önümde ilerlerken..ben sağa binaya yöneldiğim anda ,yabancının bana baktığını farkettim..kücük marur ve masum bir bakışma da kaldı herşey.

Ben derse girdim ve aradan gecen 3 saat sonrası ders bitti ve eve dönmek için yol aldık diğer kursiyer erkek arkadaşlar bayan olduğumuz için o saatte bineceğimiz araclara kadar bize eşlik ediyorlardı hatta aynı araca bindiklerimizde oluyordu..biz gırgır şamatayla dershaneden çıkarken benim aklım yabancıda idi ve aklımda tek bir soru bakışlarımda ürkek bir telaşe vardı ..acaba o yabancı buralardamıydı?

Devamı yarın..
( İmkansız Aşkın Anatomisi başlıklı yazı Aysu tarafından 31.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.