Anne karnında başlar insanın hayatı, ümitler besler o bedeni...
Büyürsün, büyürsün ve umutlarla beraber doğarsın. Ümitle açmak istersin gözlerini, açamazsın, açmazsın.
Bir el değer bedenine canını yakan bir el ama bu el umuttur ve canını yakar, seni hayata bağlar... Gökyüzüsündür, her taraf bir anda kapkaranlık olur ve seni umutlarından saklar, saklamaya çalışır fakat unuttuğu bir şey vardır, rüzgâr gelir ve gelen rüzgâr senin ümidindir.
Alır götürür karanlık bulutları, erdirir seni güneşin sıcaklığına.
Hani çölde hiç büyümeyen ama hiç de ölmeyen bir bitki vardır...
Daha doğmadan ölür,  ölümü ile rüzğarın onu yani ölüsünü götürmesini ister ve yeniden dirileceği ve yeniden öleceği yere gitmeyi bekler...
Rüzğar sert esintisi ile kökünden koparır onu, sürükler, sürükler, hiç bitmeyecek gibi alır esintisi ile götürür uzaklara. Rüzğar eşi benzeri olmayan bitkinin ölü ve hafif bedenini azıcık dahi olsa su birikintisinin olduğu yere kadar götürür. O kadar hafiftir ki suya hemen sarılıverir.
Suya ermiştir artık ve oraya sıkıca tutunur, su can verir ona açar hemen dallarını ama güneş o kadar sıcaktır ki yağmur yağmazsa açılan dalları kuruyacaktır.
Hava kapanır umutları da...
Kapanan hava onu güneşten korur fakat ölü bedeninin su ile can bularak açtığı dallarına yağmuru değdirmezse ömrü boyunca cansız bir hal alacaktır. Ümitler girer o an devreye ve bir damla ile başlar diriliş...
Dallarına değen yağmur damlaları her düştüğü yerdeki tohumlarını kırıverir dibinden ve yere düşer tohumları. Yağmur böyle şiddeti ile devam ederse yerdeki su tanecikleri alıp götürecek ama yağmur dinmiştir ve yere düşen esrarengiz bitkinin tohumları kendini gizler hemen toprağa...
Ümitler yeniden doğar, gecenin bittiğinin müjdecisi olan güneş yüzünü gösterir. Güneş ile birlikte doğar, hemen filizlenir, iyice serpilir... Güneş o kadar sıcaktır ki daha yeni doğmuş can'ı sıcak kanlılığı ve sıcak gülümsemesi ile öldürür.
Tekrar kurur eski halini alır ve esecek rüzğarını beklemeye koyulur... Yeniden doğmak için.
""""""Umudun adı," Yeniden diriliş'dir." """""""...
( Yeniden Diriliş başlıklı yazı Halakaçayır tarafından 31.12.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.