1 Cevabı İçinde…
Bir resim ne kadar şey değiştirebilir ki?

Evet, bir resim ne kadar şeyi değiştirebilir bilinmez fakat çok şeyi değiştirdiği aşikâr.


Olan olumsuzluklar, ortada gezen bahaneler, savaşlar, can kayıpları, itilip ötekileşen ve ötekileşmeye mahkûm kalan insanların acılarını bir resim ne kadar değiştirebilir?


Ortada yitip giden bedenler, yaralı yürekler, acı hatıralar ve daha fazlası olan insanlarımızın sıkıntılarını unutturan sadece sahte bir gülümseme resmidir. Bütün olumsuzlukları örten, ağlayan gözlerinden kan akan insanları saklayan, yanan yüreklerin su misali serinleticisi olabilir mi? Evet oluyor ve her ne yaşanırsa yaşansın, ne kadar yaşanmışlığı yansıtmasa dahi bir resim her şeyi değiştiriveriyor aniden. Acıları bir kenara bırakıyor, akan gözyaşlarını mendil ile silercesine, kanayan yaraya merhem gibi ama unutulan bir şey vardır o da o resmin sahte olduğudur ve çektirilene kadardır. Çekilirken sadece iki üç saniye gülümser insan ve arkasında bıraktığı şeyleri de bu saniye kadar unutuverir, ardından eskiye döner ama bir iz bırakmıştır o da çekildiği resimdir.


Resmin asıl mimarı olan ve resmi çeken kişi sadece o gülümseme ve o noktaya odaklanır çünkü onun için önemli olan onların ağladığı veya ciğerinin yandığı değildir, onun için önemli olan şey çektiği resmin yaşanılan acıları unutturmuş gibi olması, arkasındaki yıkık hayatların yaşanmamış kabul edilmemesidir. Kısaca o senin ne yaşadığına bakmaz, senin o andaki resme vereceğin katkıya ve resmin nasıl olduğuna odaklanır, onun için önemi yoktur senin yaşadıkların çünkü onun amacı bellidir sen mutsuzsun ama mutlusun!!!
Hasan HALAKAÇAYIR

( Cevabı İçinde… başlıklı yazı Halakaçayır tarafından 4.01.2019 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.