Şubat asık suratıyla penceremin ardında.Üşüyor İstanbul.
Firar etti aklım, fikrim, yüreğim yedi ceddim yine sana ya.Sanki nevbahar, bir yanda lâle devri, bir yanda açelyalar.Güneş sırnaşıyor saçlarıma, dudaklarıma, şebek gibi gülümsüyorum.
Şımarık bir çocuk edasıyla.


Kaç kimlikte sevdim seni.
Yetmedi ne bir beden, ne de bir ruha sığdırabildim o okyanus yüreğini.

Ağabey gibi…Kaybolduğum denizde, kollarını sevdim beni kıyıya çıkaran.Yağmurlarda hırkanı sevdim omzuma bıraktığın.Dokunamadığım, ama gecelerimi aydınlatan gümüş simleri sevdim saçlarındaki yetişemeden…Uçurum kenarlarında yürürken kollarım havada, ellerini sevdim saçlarıma kelebek firketelerini konduran.Ölüm çiçeklerinden soğutan, sıcacık nefesini sevdim.Bir bodyguard gibi beni KORUMANI sevdim.


Yetmedi…


Arkadaşım gibi sevdim.Omzunda ağlamayı.Hiç bir şeyimiz yoktu biliyorsun değil mi?Bize ait ne bir gün, ne bir an.Bir karede bile yan yana gelememiş iki arkadaş.İşte benimle hiçsizliğimizi paylaşmanı sevdim.Sevginden çok, sevginin sunumunu sevdim.Düşünsene, avucunda olmayan somut bir şey olmaksızın, yollarıma serdiğin düşlerini sevdim…
Yüreğimi sevmeni sevdim.



Yetmedi…..



Babam gibi sevdim.(işte tam burada ağlıyorum)
Aksiliğini, huysuzluğunu, benimle fikir ç/atışmalarını sevdim.Beni çocuk gibi görmeni, o eksik yanımı gidermeni…Her düşüşümde diz üstü, sana koşmayı sevdim.Soluklanmayı sevdim çay bardağının gölgesinde, ve bir kahve fincanının içinde gözlerine dudaklarımla dokunmayı sevdim.Şefkat tutsağı ellerini sevdim.Senin yanında küçülmeyi, ama sana sevgimi büyütmeyi sevdim..Seni BABAM gibi sevdim.(Baba olma erdemini sevdim)


Yetmedi….

Memleket, toprak gibi sevdim.Toprak gibi sevdim evet.Bu benim seninle buluşmam olmalıydı
ölüm muştusuyla.Teselli de ya da avuntu…


Yetmedi...

Kral gibi sevdim.Çocukça işte.Yitik ülkenin sahibi Peter Pan gibi, saçları ömrün tırpanıyla acıtarak taranılmış R A P U N Z E L gibi....

Ne kötü…Bağırmak, haykırmak istesem de sen bunları hiç bilmiyorsun.Söylesem ya buhar olup uçacaksın yada ebediyen kaybolacaksın.

Kaç kimlikte sevdim seni….Ve bundan sonra çoğaltılmış suretlerinle artacaksın bahşedilmiş ömrüme.Yaşadıkça……..


Türkân ÇAĞLAYAN


müzik - gelseydin fon müziği | izlesene.com



( Kaç Kimlikte Sevdim Seni başlıklı yazı de_-soulmate tarafından 10.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.