“Şubat ayı içinde Suriye’de on iki Amerikan askeri pusuya düşürülerek öldürüldü. Bu Pentagonla Trump’u karşı karşıya getirdi. Ve Pentagon Beyaz Miğferlerin para musluğu konumunda olan Gilbert’i dolandırıcılıkla medyaya servis ederek, para akışını tamamen kesti.  İngiliz ajan Beyaz Saray’ı ikna ederek, Trump’un bağış yapılacağı sözünü ilan etmesinin üzerinden yirmi gün geçmeden kendini CIA’nın kasapları tarafından öldürüldü. İstihbarat örgütleri, güçlü isimler üzerinden mesaj verirler.”


Yaşlı adam durdu ve bir nefes aldı. “ Siz de bilirsiniz ki, bu bilinen bir kuraldır.”


“İngiliz ajanın ölümünden iki hafta sonra, İzmir’de NATO emeklisi Amerikalı Doktor James Edward evinde ölü bulundu. Aynı günlerde Sudi Arabistan’da Prens Selman’ı veliaht yapan Prens Abdulaziz infaz edildi. İngilizler karşılık mı verdi? Bilemiyoruz. Ama öyle görünüyor. Nedense Amerikalı doktorun adı ile İngiliz ajanıyla aynı adı taşıyor olması bir tesadüf olamaz değil mi?”   


Yaşlı Kurt, Le Mesurier’in dosyasını Tamer’in önüne attı. Le Mesurier’in hayatının özeti önündeki dosyada duruyordu. Tamer dosyayı eline aldı ve baktı.”


“İnsani yardım gönüllüsü ve eski istihbaratçı’ White Helmets (Beyaz Miğferliler)’in kurucusu… İngiliz Güvenlik uzmanı ve eski istihbarat subayı… İngiliz Sandhurst’ta bulunan elit Kraliyet Askeri Akademisinde yetişmiştir. BM, AB ve İngiliz Dışişleri Bakanlığında üst düzey görev yapmıştır. Bosna, Kosava, Lübnan ve Filistin’le alakalı dikkat çekici bir sicile sahiptir. Çok iyi derece Türkçe bilmektedir. ABD resmi yardım kuruluşu USIAD ve Saros’un taşeron örgütleriyle bağları vardır. Örgütün merkezi Dubai… Türkiye Ofisi Karaköy’de bulunan MR adlı şirket üzerinden finanse edilmektedir. Suriye’deki insanlık dışı eylemlerin baş aktörü… Türkiye’nin petrol konusundaki çalışmalarına vakıf ve Türkiye’nin Akdeniz planları konusunda özel bir ekibi var. 18 Kasımda İstanbul’da çok önemli bir toplantı vardı ama İngiliz ajanın ömrü buna yetmedi.”

 
“Türkiye istediğini almadan kimseye bir şey vermiyor. ABD, Avrupa ve Rusya’nın önündeki engel bu… Türkiye bölge benim deyince hesaplar karışıyor.”


   “Anlaşılıyor ki, Amerika YPG ile Kürt devletine yürümek arzusundan vazgeçmeyecek. Güney Kıbrıs ise İngiliz ve Rus zenginlerinin yaşadığı bir saha olduğundan, İngiltere perde gerisinden Suriye ve Akdeniz için Ruslarla pazarlık yapıp birlikte hareket etmek istiyordu.

 
Yazı uzayıp gidiyordu. 


"Yaşlı Kurt çocuklar onları sonra okursunuz. Dosyanın altında birkaç ABD’li ajanla alakalı tüm bilgileri var. Göreyim sizi…"


 

Devamı Var
...

Ant. - 121219

( Kırmızı Çanta - 3 başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 19.12.2019 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.