Şu Anda Ben Gerçekte Var Olmayan Bir Dünyanın İçindeyim Sanki Ve Bunları Önce Okuyorum Sonra Şaşkın Bir Halde Yazıyorum!

 

Eskiden yani bundan 30-40 yıl öncesi her şey ne güzeldi her şey niyet bakış anlaşılırdı, şeffaftı belirgin ve özgündü. İş yapmak için mesleğin varsa açardın bir dükkân ya da çıraklıktan başlar usta olurdun, ya da hamallık yapar yük taşırdın. İllaki tek bir iş yapar akşam yevmiyeni alır giderdin. Hem ustalık hem kalfalık yapmazdın, hem yük taşıyarak o yükü gidip fabrikada üretilmesi için ayrıca çalışmazdın. Tek yaptığın işini bilirdin o kadar.

 

Günümüzde öylemi? Yok devenin nalı dedirtecek cinsten ve daha da abartılısı yok ebenin nikâhı dedirtecek kadar saçma, bir o kadar bencilce bir adamı beş adam yerine çalıştırmak için hala gayret ediyorlar, bir gün ellerinde patlayacak bakalım ne zaman.

Buyurun bir iş ilanına bakalım.

… bulunan merkez ofisimizde çalışmak üzere sosyal medya platformlarına hâkim, sosyal medya reklamcılığında deneyimli, iletişimi güçlü olan, web sitelerimizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip edip düzenleyecek, firmamıza ait sosyal medya hesaplarından müşteri portföyü oluşturabilecek konusunda deneyimli takım arkadaşı arayışımız bulunmaktadır.

Aranan Nitelikler;

Sosyal medya yönetimi konusunda en az 3 yıl tecrübe sahibi,

Tercihen dijital pazarlama tecrübesi bulunan,

Sosyal medya hesaplarından kurumsal kimliğimize uygun ve faaliyet alanlarımıza yönelik paylaşımlar yapacak,

Gelen yorum ve mesajları cevaplayabilecek, etkileşime giren müşterilerle iletişime geçebilecek,

Takipçi ve etkileşim sayısını artırabilmek için strateji geliştirebilecek,

Metin yazarlığı deneyimi olan (reklam metinleri, video içerikleri, sosyal medya metinleri vb.),

Ekip çalışmasına yatkın ve çözüm odaklı,
E -fatura ve ön muhasebe işlemleri
Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilen takım arkadaşımızı arıyoruz…

 

Sosyal medya platformlarına hâkim,

 Sosyal medya reklamcılığında deneyimli,

 İletişimi güçlü olan,

Web sitelerimizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip edip düzenleyecek,

Firmamıza ait sosyal medya hesaplarından müşteri portföyü oluşturabilecek konusunda deneyimli

 

Ben saydım on dört kişinin yapacağı işi uyanıklar tek kişiye yükleyecek, parayı cebe indirecek ahirette cehennemde ısınmak için kullanacaklar! Böyle bir iş ilanı olabilir mi acaba? Her şey tamamda iletişimi güçlü olan ne demek, karşılıklı muhabbet mi edecek? Gelen insanları yolda mi karşılayacak? Yoksa alıp evinde mi konuk ederek ağırlayacak? Ayıptır az elinizi vicdanınıza koyun, yoksa Rabbim sizi öyle bir yere kor ki bir daha sittin sene değil hiç çıkamazsınız!

Buyurun başka bir ilana bakalım

İş Tanımı

Eğitim, yayın ve kültür alanında faaliyet gösteren… Merkezindeki firmamız için sosyal medya hesapları için içerik geliştirecek ve yönetecek, takım arkadaşları arıyoruz. Bu konuda tecrübesi olan referans verebilen arkadaşlar tercih edilecektir.

Aranan Nitelikler

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun,

Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Indesign gibi grafik programlarını kullanabilen,

Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin vb. ve yönetim süreçleri konusunda yetkin,

Sosyal Medya İçerik üretimi için fotoğraf ve video çekebilen, video montaj programlarını kullanabilen, tanıtım videoları hazırlama ve geliştirme yetkinliğine sahip,

Yazılı ve sözel iletişimde Türkçeyi kusursuz kullanabilen, metin yazarlığı yapabilen,

Dijital, sosyal ve mobil dünyanın dinamiklerini bilen, güncel trendleri ve dijital pazarlama iletişim fırsatlarını iyi analiz edebilen,

Fotoğraf çekim konusunda tecrübe sahibi,

Dijital içerik ve kampanya yönetimi bilgisine sahip, Yaratıcı(KARDEŞİM YARATMAK Alemlerin Rabbi Allah’a mahsus, neden bunu Müslümanım derde bunu eklersin hiç anlayamıyorum hiç  ama hiç!) ve yenilikçi düşünme yapısına sahip

Özet Bilgiler

Pozisyon

 

Sosyal Medya Danışmanı

 

Tam zamanlı çalışma

 

Pozisyon Seviyesi Uzman

En az kırk kişinin yapacağı iş saydım buyurun sizde sayın ve şaşırın!!!

 

Şu anda ben gerçekte var olmayan bir dünyanın içindeyim ve bunları okuyorum ve sonrasında yazıyorum! Bu birisi için kullandığım uygun bir terimden başka bir şey değildir bunu başka nasıl ifade edebilirim ki? Ayak sesleri duyuyorum lakin insana ait olmayan, ayakların sesini duyuyorum! Bu insana dayatmadır işkencedir özgürlüğünü satın alınarak köle olarak kullanmaktır. Tabi şimdide böyle kılık değiştirerek ele geçirme peşindeler! Size haddinizi bildiren mutlaka çıkacaktır bekleyin ya dünyada ya ahirette kesin…

 

İnsan bulamazsak robot kullanırız diyecekler buyurun tenekeden sizin gibi duygusuz hissizle yaşayın bakalım ne kazanacaksınız kazanacağınız yine insana değer vermediğiniz için cehennem olacaktır, yani ne kadar kıvırsan kıvır niyet değişmedikçe akıbet aynıdır. İnsana ihtiyacını karşılamak için iş sahasını kapatır, üç kuruş paran var diye dayılanma ne dünya senin ne o malın nede o canın bunu da böyle bilesiniz, vesselam.

Mehmet Aluç


( Şu Anda Ben Gerçekte Var Olmayan Bir Dünyanın İçindeyim Sanki... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 4.11.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.