Sami Zade Sümbüllü Sami Efendi Ye Çağrıdır

1   23


Üç uç bölgenin tutucusu ve yutucusu yutkunarak boğazına takılanları temizlemek için gargara yapıyordu. Bulduğu icat yani buluş ile insanlığın derdine derman için bulmuşken, herkes sanki kıçıyla konuşuyordu! Anlamıyorlardı! O kıçını ve kıçındaki donu yırtarcasına verdiği çaba güçle söylemleriyle söylerken çırpınırken dikkate alan yolda çalışma var levhasını görmeden çukurlara düşerek yaralanmalarının önüne geçemiyordu! Önüne geçmek şöyle dursun ortaya çıkan kötü faz kokusunda zayiatlar çoğalmaya başlamıştı. Oysa o ne istiyordu?

-Arkadaşlar yeni yıl gelirken, kırmızı don almak bize ait olduğunu söylese de Sümbüllü Sami zade Sami Efendi, bu şimdi korona’lı günlerde bunun korona yayılma haritası sayılarak haritaları (bunu aşağıda açıklayacağım) Kırmızıya çevirerek Korona’nın bölgelerin artışa geçtiği yönünde anlaşılmalara sebebiyet vermektedir. Bu yılda beyaz don alalım. Bu anlaşılmayla itibarımızı karalayarak imajımızı dimağımızı hatta firmalarımızı virmanlarımıza karalar sürülmesine sebebiyet vermektedir. En fakir semtimize ait haritalarda bu kırmızı rengin yayılmasına beyaz bölgeler kırmızıya dönmüştür. Talep fazlalığı ile” Kırmızı don giyerim” kime ne fabrikası CEO’su seosu yaptığı açıklamayla bu yıl talepteki patlamaya kazancımıza kazanç, işçilerimize istihdam fazla mesai ile bol kazanç sağlamasında etkisi katkısı olan Sümbüllü Sami zade Sami Efendiye, bir gümüş plaketle kırmızı halıda karşılayarak elimi sıkarak, gerekli ağırlığı göstereceğiz şeklinde açıklamalarda bulunmuşlar. Arkadaşlar bu israftır, donu olanda alıyor Olmayanda hem de kırmızı don almaktadır. 2020 bize gözyaşı döktürdü cevabımız çılgınlık içinde bu mu olmalı? Yeni gelen yıla, sen daha fazlasını yapabilirsin diye daha gelmeden mesaj vermekte nedir? Germek gerçeği ortaya sermek göstermek sergilemek varken bu nedir? Bu konuda Sami zade Sümbüllü Sami Efendi den de yardım bekliyoruz. Bu bize ait olabilir, lakin bu günlerde bunun yanlışa sevk ettiği yönünde bir kamuoyu boyu soyu açıklamasını elzemle gözlemle destekle bekliyoruz. Onunda bu inancımıza olan güveni görerek, toplumun yararına olacak olan bu dâhiyane fikrime hayran kalarak büyük büyük saygı duyacağından eminim.

 

Şimdi bir gün geriye dönelim ve olayın gelişini izleyelim.

Bir gün önce.

Grafiker Gani Bey kırmızı don satışıyla ilgili grafik şeklinde hazırlarken,  çaycı Çağatay usta, çayı bilgisayar masasına yerleştirirken yanlışlıkla eli her hangi bir tuşa (bu tuş hangisi önemi yok.) değmesinin neticesinde harita şeklinde çıkmıştır! Grafiker Gani Bey bu şekilde endişe verici olacağını beklemediğini de bilmiyordu, bu beklentisinin de bu boyutta olacağını da beklemiyordu! Olanla olmuşa ölmüşe gün görmemişe çare yok bilirsiniz.

Şimdi araya duvarlar ören “Korona’nın ” araya mesafeler koyarak kırmızı donun eşler arasında, bir etkileşim sağlamayacağı da bir gerçek! Kırmızı don giyen hatunların, beylerin içten patlamalarına bir katkı sağlamaktan öte, daha geniş volkanik patlamalarla içten öfke tırmanmalarla öfke çığlıklarına dönüştüreceği aşikâr bir durum. Sümbül zade Sami zade efendi bunun farkına bir an önce vararak, vakıf olarak atıfta bulunarak bir eğitimci olması nedeniyle yeniden parmak basarak, benim parmak basmam onun ki gibi etki etmeyeceğinden, bununda farkına vakıf olacağından bu yönde yeniden yazmasını bekliyor ve rica ediyorum. Bu yazısı yakınlığın ortaya çıkaracağı vahim durumun telafi edecek boyutta olacağını umuyorum. Sümbül zade Sami zade Sami Efendi için bu zor olsa da bu yılbaşında bunun gerekli olmadığı yönünde geriye 360 derece dönerek bu geleneğin böylesi durumların olduğu zamanlarda yanlış anlaşılacağına vurgu kurgu burgu yaparak dönüş yapacağını da umuyorum.

 

Bu dönüşle beyaz don satışında patlama yaşanarak, kırmızı dona olan talebin aşağıya inişiyle tablonun da yeniden elden geçirilerek beyaz bölgeler yeniden haritayla işaretlenerek yetkililerin yanlış anlamasının da önüne geçebilir. Kırmızıyla içimizdeki azgın boğayı bu azgınlığıyla şimdi ortaya çıkararak korona’yı, Kırmızı don satışıyla içimizdeki boğayı harekete geçirerek yakınlaşmanın etrafa yaymanın aile içine salmanın da gereği yoktur. Sizlerin de benim gibi bunun farkına vardınız umarım.

 

Kapalı dar alanlara bizi sığdıramayan korona kırmızı donla duvarlara tırmanarak yıkmanın da gereği şimdilik yoktur. Çok fazla yaklaşmayla. Bu korona virüsü salanlar ya da kazanç olarak görenlerin içlerindeki korku çığlığının sokaklara salınmasına sevinmesine bizler izin vermeden, sokaklarda şehirlerde insansız yaşanmayacağı gerçeğini bir tokat gibi yüzlerine vurarak “mesafe” temizlik” maske” ile biran önce inşallah kurtulmamız temennisiyle burada Sümbüllü Sami zade Sami Efendiye duyuruyorum, selamlarımla.

 

Mehmet Aluç

  Not:Bu Yazım Sami kardeşimin "TÜRK'ÜN ÇAMINDAN ANASI GÜZEL KEL FATMA'YA,  KEL FATMA'DAN KIRMIZI DON'A NOEL'İN BİLİNMEYEN TARİHİ." Yazısına istinaden yazılmış bir cevaptır Sürçi isan ettim ise af ola.

Grafik 1-Kırmızı Don
Grafik 2 Satış grafiğinin doğru hali
Grafik 3 Yanlış olan ve yanlışa sebebiyet veren harita (Grafik 2 de olması gerekirken grafik, 3 olarak  harita şeklinde yansımıştır,bu haritada Korona virüs yayılma hızı olarak algılanmıştır.)
( Sami Zade Sümbüllü Sami Efendi Ye Çağrıdır başlıklı yazı kul mehmet tarafından 25.12.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.