“İnsan birini severse onu sevmekten vazgeçme ihtimalini düşünmeye bile tahammül edemez.”

Edemez; çünkü kanayan bir yaradır sevdiği yüreğinde.
Dokunulması gereken en son kişi, hatta dokunulmaması gereken tek bir kişi varsa, o da sevilendir seven için…

Ne yaparsa yapsın, körelen bir bıçağın ardında bıraktığı izleri nasıl ki silemiyorsanız, onu sevmekten de vazgeçemezsiniz ve bunu düşünmek bile istemezsiniz.
Kırılmış bir kalbin gözyaşlarını da barındırsanız içinizde, yine de onun yanında ağlamak istersiniz. Ama ağlamamaya yeminler etmişseniz, gülüşleriniz ateşte sınanmış kör bir bıçaktan farksız bir şekilde saplanacaktır sevdiğinizin yüreğine…
Elinizde olmayan bir neden gibi karşılarsınız bu durumu ve acıtmak olmasa da amacınız, yine de yaralarsınız sevdiğinizi. Bunu bildiğiniz anda ise aynı acıyı hissetmek için ıssız bir dağ başı yalnızlığına vurursunuz bedeninizi.

Kuşkular üretir zihninizde ve bu kuşkularla kanatmak istersiniz benliğinizi. Ama ne olursa olsun vazgeçişlere aldanamaz ve katlanamazsınız.
Ve en büyük işkenceyi bu noktada yaşatırsınız kendinize. Çünkü sevilenden vazgeçme düşüncesinin sizi ne denli yıpratabileceğini bilirsiniz… Yaşatılan acıların geçmişte kaldığını bildiğiniz gibi…
Fakat tekrar “ yaşatılabilecek mi?” diye bir ihtimalin süregelmesi, daha yaşanmamış acıların bir anda istilaya uğratılır gibi yaşanılmasına sebep olursunuz yüreğinizde.
Sevileni her an affetmeye hazırsınızdır yaptıklarından ötürü. Bunu yapabilmek için gözlerinizin gözleriyle kesişmesi ve hatta onu hayal etme eylemi bile yeterli bir nedendir sizin için.

Vazgeçişin ne kadar ihtimalsiz bir olasılık olduğunu bilseniz de, yaşatılan her acının da vazgeçişler kadar unutulmasının zor olduğunu yarını geçmişte bırakan dün gibi bilirsiniz. Ama her şeye rağmen sevileni sevmekten ötürü çıkar bir yol bulamazsınız.
Yalanlarla ne kadar aldatıldığınızı bilseniz de söylenecek her yeni yalana yine de herkesten çok inanmaya hazırsınızdır.

Sevginiz sizi hayata bağlayan tek neden ise, bunu sizden uzak bir sevgilinin yüreğinde yaşatıyorsanız eğer, inanmak için başka bir nedeniniz de olmayacaktır hiçbir zaman…
İnsan birini severse ondan vazgeçme ihtimalini düşünmeye bile tahammül edemez…
Çünkü sevilen sevenden daha yakındır kendisine ve vazgeçişler dayanılmaz bir ızdıraptır sevenin avuçları arasında taşıdığı ve de yaşattığı sevgisine…

21/02/010
( İnsan Birini Severse başlıklı yazı serdar-dogan tarafından 20.03.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.