Dini, dili, ırkı her ne olursa olsun insanların  özelliklede çocuk ve kadınların öldürüldüğü, kendi yurtlarından edildiği SAVAŞ hiç birimizin tasdik etmediği gibi bizleri derinden üzen bir hadise daha doğrusu cinayet ... 
Ve ne yazık ki bu cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Biri bitse bir yenisi başlıyor. Hatta çoğu zaman bitmeden... 
Ve hiçbir zaman kazananıda olmuyor. Zaten nasıl olsun ki, sonuçta illa ki insanlar ölüyor. Üstelik çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturdu masum siviller. 
        Zaman zaman Ukrayna' dan parça koparma politikası güden Rusya bugünde yeni bir parça koparmaya belkide bu sefer tamamını işgal etmek için yeniden harekete geçti. Elbette ki bu işgal Ukrayna ile sınırlı olmayacağı aşikardır. Çünkü Rusya'nın eski sovyet Rusya olma gibi benzer çok daha büyük amelleri olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Özellikle de Karedizde hakimiyet kurmak istemesi. 
           
Tabi bunlar çok önemli konular fakat benim asıl deyinmek istediğim konu farklı... 

İnsanlık gereği, şüphesiz Ukrayna da ölen sivil halka üzülmeyenimiz yoktur.  

       Bu nedenle Batı Avrupa ülkelerinden sağnak sağnak yağan savunma ağırlıklı askeri yardım olsun diğer yardımlar olsun bizi sevindirmiştir. Rusya' ya karşı caydırıcı maksatlı kınama ve ambargo gibi yaptırımlar ise ayrı bir mutluluk. 
        Fakat yıllardır Filistin ve Doğu Türkistan başta olmak üzere bir çok İslam ve Türk devletlerindeki katliam vede zulme sessiz kalan, üç maymunu oynayan Batı Avrupa ülkelerinin ne kadar ırkçı, ne kadar taraftar bir tutum takındığınında bir kanıtıdır.
Ukrayna da "ben ölmek istemiyorum" diyen çocuğun sesini daha ilk günde duyan iki yüzlü Avrupa "ölünce sizi Allah'a şikayet edeceğim" diyen Suriye deki çocuğun sesini yıllardır niye duymadı, duymuyor. Mavi gözlü sarı saçlı olmadığı için mi? Yoksa boynunda haç olmadığı için mi? 

Afrika da çocuklar açlıktan ölürken, Doğu Türkistan da tek suçları Türk olmak olan çocuklar akıl almaz işkencelere maruz kalırken, işgalci İsrail askerleri Filistin li engelli çocuğu dahi öldürürken bu iki yüzlü ülkeler neredeydi, nerdeler? 
Tabi Avrupa olsun diğerleri olsun suç dosyaları kabarık. 
Fakat ırkçı bir yaklaşımda olsa Ukrayna ya karşı seferber olmaları bana göre takdire şayan alkışlanacak bir durum. 
Çünkü bu gün İslam coğrafyasına baktığımız zaman Türkiye den başka çırpınan bunu kendine dert edinen başka bir ülke daha yok. 
Ve sanırım ne yazık ki Türk devletlerinde de durum pek değişmiyor. 
Kendi ülkem olduğu için değil de gerçekten dünyada Türkiye den başka bir devlet yok maalesef din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin en ufak bir şeyde yardım elini uzatan. Belki de Avrupa, Amerika ve diğerlerinin Türkiye ye diş bilemesinin en büyük nedeni de budur. Varsın bilesinler... 
Fakat onların bu iki yüzlülüğünü bile bile onlara karşı duyduğumuz bu heves, sempati anlaşılır gibi değil. Halen batılı olmaya çalışıyoruz ne yazık ki... 
Tabi şuna açıklık getirmekte fayda var sanırım. 
Yanlış anlaşılmasın benim sitemim sadece onlara benzemek, onlar gibi olmak adına en büyük değerimiz olan maneviyatımızı, özümüzü günden güne kaybetmemiz. Yoksaki İlim ve bilim adına değil kesinlikle. Zira "İlim Çin de olsa gidin alın" diyen bir peygamberin ümmetiyiz. (elhamdülillah) 

Konuyu fazla dağıtmadan asıl konumuza gelirsek 
Rahatlıkla şunu diyebiliriz. 
Maymunlar Ukrayna da gözünüde kulağınıda  ağzınıda açtı...

                                              Orhan ÖZER 
 

( Maymunlar Gözünü Açtı başlıklı yazı nefesi tarafından 4.03.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.