Aşağılık Kompleksi

Aşağılık kompleksi olanlar kendi şahsına saygı duymadıkları için kendilerine saygılı olanlara da saygı göstermez. Kendini aşağı gördüğünden kendini aşağılayanı da yüksek görür. Onlara tevazu gösterirseniz sizi aşağı zannederler, kibirli olup onlardan üstün olduğunuz hissiyle davranırsanız, size hürmet ederler.

Sayısız güzel, özlü söz var; hepsi doğru kabul edilir. İçlerinde yanlış olanlar olduğu gibi söyleyen kişiye ve zamana has olanlar vardır. Yeni bir söz söylediğinizde illa geçen yüzyılın bilge şahısları, tescilli filozoflarının görüşlerinin süzgecinden geçiriliyor ise fikirlerin geliştirilmesi de mümkün değildir.
“Dünle beraber gitti düne ait ne varsa, bu gün yeni şeyler söylemek lazım, cancağızım.” Mevlana

Eğer geçmişe bağlı yaşayacak isek yeni bir şey söylemenin ne anlamı var? Eski bilgiler ezberlenir, yeri geldiğinde kusulur. İşte burada özgün kişilik devreye girmeli. Herkes kendi kişiliğini açığa çıkarmalı. Yüklenilen ezber bilgilerin hazmıyla oluşacak yeni fikirler üretilmeli.

“İlim kendini bilmektir” Yunus Emre.

Kendimiz olalım, kendimizi bilelim. Farklı kişiliğimizi açığa çıkaralım.
Başkalarının özgün kişiliğini eleştirirken insaflı olalım. Bizi eleştirenleri de hoş görelim.
Sözün değeri kısalığındadır.

Saygılar
Ahmet Bektaş.
( Aşağılık Kompleksi başlıklı yazı ahmet-bektas tarafından 8.04.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu