İnternette sörf yaparken karşıma flört  kelimesi çıkıverdi;sörf ile flört ne  kadar da uyumlu,öz kardeş gibiler ya da uzaktan akrabalardır bilmiyorum,kapak-tencere misali birbirlerini bulduklarını düşündükçe gülümsüyorum.

Çıkma ya da flört; evlilik, nişanlılık ya da buna benzer başka bir birliktelik içinde olmayan iki birey arasında arkadaşlığın ötesinde duygusal, romantik ve/veya cinsel yakınlık içeren ilişkidir. Genellikle bir romantik ilişkinin başlangıcında, çiftin, sık sık bir araya gelerek birbirini tanımaya çalıştığı dönemdir,sözcükteki anlamı bu tabi.

Fransızca "fleur" yani çiçek sözcüğünün küçültme  haliymiş,'kadın ile erkek arasındaki duygusal ilişkidir'tanımı daha ağır basıyor.

Flört yapmak ise;uzun süreli bir romantik ilişki,kısa süreli bir romantik ilişki,bir defaya özgü buluşma/tanışma eylemi,tek gecelik cinsel partner,bir kaç kişiyle takılmak,bir grup arkadaşla birlikte sosyalleşmek  demekmiş,hangisini  kullanmak isterseniz artık.

Üç yıl,beş yıl belki daha fazla flört yapıp  evlenme aşamasında ayrılan,evlendikten kısa bir süre sonra boşanan ve boşanmasa bile mutsuz olan o kadar  çok genç var ki ülkemizde(!)Demek ki insanları tanımak için ne kadar flört de yapsanız,doğru  yolda olduğunuz anlamına gelmiyor.Mutlu mesut bir evlilik için flört  yapmanız  da şart değil.

Sörf ile flört,ikisinde de  andrenalin en üst seviyededir,kuralları vardır,kuralları ihlal eden bir şekilde cezalandırılır,ikisi de mücadeleyi gerektirir,kararlı olmak esastır.Cesur,güvenilir  ve dik durmak her ikisinde de başarıya ulaştırır.Beyni  dinlendirir,stresi azaltır,ruhu inceltir ve fikirlerinizi gençleştirir.

İklimler değişir de ilişkiler değişmez mi,elbette değişir,flörtü evliliğin provası olarak görenler de  var hatta "flört,zinanın medeni halidir."diyenler de.

İklimler ile ilişkiler;ikisi de değişir ve değiştirir.İkisi de bünyesinde  virüs barındırır,bu iyi  huylu virüsler olabileceği gibi kötü huylu virüsler de olabilir.Sadece hastalık yaymazlar  şifa da olurlar,insanlar  içindirler.

Arkadaş-sevgili-kanki-kanka sözcükleri  birbirleri yerine kullanılabiliyor  yeni nesil dediğimiz bireyler arasında ya anlamlarını bilmiyorlar  ya da  işlerine geldiklerini kullanıyorlar.Kavram kargaşasına  meyil vermemek için her sözcüğün gerçek anlamının benimsenip  o şekilde kullanılmasını öneririm.

Yaz aylarındayız,düğün mevsimi,evlenen ve evlenecek olan tüm gençlere huzur dolu, bereket dolu yuva kurmalar diliyorum.
( Sörf İle Flört başlıklı yazı berberce tarafından 24.07.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.